Itekako korisno

Šljive nisu samo za džem – možete ih zamrznuti za cjelogodišnje uživanje u okusu

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Bilo da ih jedete odmrznute ili koristite kao sastojak slanih i slatkih jela

Pri kupnji uvijek birajte voće s mesnatom i blago mekom kožom. Ako imate priliku kušati ih, odlučite se za šljive koje nisu pretvrde, ali ni prezrele.


Evo kako ih brzo i jednostavno zamrznuti:


  • plodove prerežite na pola i izvadite košticu
  • po želji ih možete i oguliti
  • šljive narežite na kolutiće, ploške ili čak kockice
  • stavite ih dobro razmaknute na lim za pečenje
  • stavite pleh u zamrzivač dok se šljive ne zalede
  • premjestite smrznute šljive u plastične vrećice koje se mogu zatvoriti ili hermetički zatvorenu posudu i stavite sve u zamrzivač

Ne zaboravite označiti spremnike i odmrznuti ih neposredno prije upotrebe za svoje recepte.


Šljive možete čuvati u zamrzivaču do otprilike šest mjeseci.