Foto: Pexels
Bilo da ih jedete odmrznute ili koristite kao sastojak slanih i slatkih jela
povezane vijesti
Pri kupnji uvijek birajte voće s mesnatom i blago mekom kožom. Ako imate priliku kušati ih, odlučite se za šljive koje nisu pretvrde, ali ni prezrele.
Evo kako ih brzo i jednostavno zamrznuti:
- plodove prerežite na pola i izvadite košticu
- po želji ih možete i oguliti
- šljive narežite na kolutiće, ploške ili čak kockice
- stavite ih dobro razmaknute na lim za pečenje
- stavite pleh u zamrzivač dok se šljive ne zalede
- premjestite smrznute šljive u plastične vrećice koje se mogu zatvoriti ili hermetički zatvorenu posudu i stavite sve u zamrzivač
Ne zaboravite označiti spremnike i odmrznuti ih neposredno prije upotrebe za svoje recepte.
Šljive možete čuvati u zamrzivaču do otprilike šest mjeseci.