Foto: Pexels
Naš recept ne uključuje upotrebu ulja, kako bi se smanjio unos kalorija
povezane vijesti
Možete uživati u ovoj pomaroli kakva jest, možda uz dodatak malo maslinovog ulja, ili je možete “pojačati” laganom zaprškom od češnjaka ili luka.
Sastojci:
- 1 kg zrelih rajčica
- 1 srednji luk
- 2 stabljike celera
- 1 velika mrkva
- 20 listova bosiljka
- soli po ukusu
- voda po ukusu
Priprema: Operite i očistite luk, celer i mrkvu te ih narežite na sitne komadiće. Stavite nasjeckano povrće u posudu i dodajte vode.
Kuhajte na laganoj vatri bez poklopca.
U međuvremenu u drugoj posudi prokuhajte oko 2 litre vode. Stavite oprane rajčice unutra, zatvorite poklopcem i kuhajte oko 5 minuta.
Nakon isteka vremena, uz pomoć šupljikave žlice prebacite rajčice u cjedilo.
Probušite rajčice nožem da uklonite višak vode, stavite u drobilicu za povrće, a zatim ovu kašu dodajte nasjeckanom povrću koje je do sada potrošilo svu vodu.
Promiješajte, posolite i kuhajte još 10 minuta. Dodajte bosiljak i nakon još 5 minuta ugasite vatru.
Pomarolom napunite sterilizirane staklenke.
Staklenke dobro zatvoriti i okrenuti naopako da se napravi vakum.
Ostaviti da se ohladi i ako se stvorio vakum staviti u smočnicu.