Pikantna

Pasta all’arrabbiata je poznato rimsko jelo i odličan klasik intenzivnog okusa

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Klasični recept uključuje upotrebu određene vrste tjestenine

Ovo jelo je zapravo vrlo jednostavno i brzo za napraviti. Sastojci koji ga čine su malobrojni i pravi, ali moraju biti izvrsne kvalitete.


Sastojci


  • 180 g tjestenine penne (eventualno rigatona)
  • 200 g pelata (alternativno oguljene i zgnječene zrele rajčice)
  • 1 crvena čili papričica
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • soli po ukusu
  • peršin po ukusu

Priprema


U tavi sitno nasjeckajte režanj češnjaka, dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i čili.


Pirjajte ne više od 2-3 minute. Zatim isključite vatru i ostavite da se hladi još 2 minute.


Sada u umak dodajte pelate i ponovno upalite vatru na srednju jačinu. Nastavite kuhati umak oko 15 minuta.


Za to vrijeme u posudi zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte penne.


Ocijedite tjesteninu i dodajte je u tavu s umakom. Pokušajte sve lagano miješati barem 2 minute.


Tanjure pospite nasjeckanim peršinom i – za one koji to vole – s malo naribanog sira pecorina romana.