Niskokalorična

Pečena bundeva: lagan, ukusan i brz prilog uz bijelo meso ili ribu

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ovo je povrće koje se može koristiti na bezbroj načina

Prekrasna na izgled i bogata hranjivim tvarima i vitaminima, bundeva je nezaobilazno povrće u ovo doba godine.


Pečena u pećnici ima fin okus koji se slaže i s bijelim mesom i ribom.


Sastojci:


  • 1,5 kg bundeve
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 režnja češnjaka
  • soli po ukusu
  • papar po ukusu

Priprema: Bundevu prerežite na pola, ispraznite dio sa sjemenkama i pažljivo je narežite.


Rasporedite kriške u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite, popaprite i dodajte iglice grančice ružmarina.


U blizini bundeve stavite i cijele režnjeve češnjaka, bez da ih gulite.


Pokapajte s 3 žlice ulja i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° otprilike 40-45 minuta, okrećući kriške na pola pečenja.


Pustite bundevu da se ohladi i poslužite, skinuvši koru. Prelijte uljem u kojem ste umiješali sad već mekane i ukusne režnjeve češnjaka.