Foto: Pixabay
Bogat vitaminima i tvarima korisnim za organizam
povezane vijesti
Možete ga pripremiti na više načina jer ne postoji samo jedan recept za rižoto od bundeve.
Ono što vam nudimo je zdravija i laganija varijanta, gdje nema dodatka vrhnja ili mlijeka, već samo juha od povrća i malo parmezana za okus.
Sastojci:
- 320 g riže
- 400 g bundeve
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 ljutika
- 800 ml juhe od povrća
- 20 g ribanog Parmigiano Reggiano
- soli po ukusu
- papar po ukusu
Priprema: Očistite bundevu uklanjanjem kore i unutarnjih niti. Izrežite pulpu na pravilne kocke.
Nasjeckajte ljutiku i zažutite je u tavi na pola ulja. Čim ljutika porumeni, u tavu uspite rižu i tostirajte je minutu, zatim dodajte bundevu, promiješajte i zalijte žlicom juhe.
Nastavite kuhati dodavajući žlicu po žlicu juhe nakon što je riža upila onu prethodnu, bez prestanka miješanja.
Kad je riža kuhana, dodajte preostalo ulje i parmezan, promiješajte te posolite i popaprite.