Osvježavajuće

Isprobajte domaću salatu od svježih krastavaca na azijski način

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Ova jednostavna salata biti će zanimljivo predjelo kakvo još niste probali

Ljeti su krastavci odlična namirnica jer su puni vode, lagani, svježi i zdravi. Oni su također super namirnica jer sami po sebi nemaju intenzivan okus što omogućuje poigravanje sa začinima i ukusima.


Ova salata jednostavna je i brza za pripremu, a ključ je u marinadi na azijski.


Za najbolji okus, prije nego što radite salatu ohladite krastavce u hladnjaku i uživajte u hrskavoj salati prepunoj okusa!



Sastojci


  • 1 krastavac
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 1 i pol žlice šećera
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 1 žličica čili ulja
  • pola žličice sezamovog ulja
  • sezamove sjemenke za posipanje
  • sol po ukusu

Priprema


Krastavac dobro operite i narežite na kockice. Dodajte sol, lagano promiješajte da se dobro sjedini. Ohladite u hladnjaku 15 minuta.


Pomiješajte češnjak, ocat, šećer, čili u prahu, čili ulje i sezamovo ulje te ih dobro izmiješajte i pritom pazite da se šećer potpuno rastopi.


Ocijedite slanu vodu iz krastavaca. Dodajte preljev u krastavce pa dobro promiješajte. Pospite sezamom i odmah poslužite. Dobar tek!