Odlučeno

“Ljeto u gradu” Staše Sobolevskog pobjednička fotografija foto natječaja PGŽ za srpanj

Sanja Gašpert

Foto Staša Sobolevski

Foto Staša Sobolevski

Tema foto natječaja za za kolovoz je "Voda", voda kao piće, voda kao prirodni fenomen...



“Ljeto u gradu” Staše Sobolevskog pobjednička je fotografija foto natječaja Primorsko-goranske županije za srpanj, a ista je fotografija pobjednička i po glasovima putem Facebooka.


– U ovom mjesecu na ovu, iako laganu temu, imamo samo četiri prijave i sve četiri su izvrsne fotografije. Fotografija “Kupamo se” Biljane Pantelić Adžage tipičan je ljetni prizor kupača i veslača u moru.


Cijeli prizor relaksacije u moru natkriljuju ogoljele stijene kao međa i odrednica pokretljivoj vodi. Biciklista u trenutku zaustavljanja “uhvatila” je Kristina Mandić.




Prirodni fenomen ispucale zemlje, zemlje “žedne” vode vrlo je atraktivan i za šetače, i za bicikliste, i za fotografe.



Ne samo da se odmaraju ljudi i životinje se odmaraju, “Maška se odmara”, i eto nam simpatične mace koja znatiželjno promatra svoga fotografa Sanjina Debelića.


Fotografija “Ljeto u gradu” Staše Sobolevskog prikazuje netipičan lučki prizor. Pojam luke shvaćamo kao konglomerat kojekakvih brodova, tereta i niza manipulativnih radnji.


No, na spomenutoj fotografiji je sasvim drugačiji motiv i atmosfera cijele snimke, ističe prof. Borislav Božić.


Tema foto natječaja za za kolovoz je “Voda”, voda kao piće, voda kao prirodni fenomen, voda kao egzistencijalni element, voda kao rekreativni element, voda kao industrijski potencijal, voda svuda oko nas.


Primorsko-goranska županija od 2015. godine organizira nagradni foto natječaj za fotografe amatere s područja naše županije. Sustav izbora je mjesečni, a na kraju godine biraju se i naj fotografije godine.