EP u plivanju

Plivač Nevere Maro Miknić peti na Europskom prvenstvu juniora i Beogradu

Ivana Vaupotić

Andrej Belaić i Maro Miknić

Andrej Belaić i Maro Miknić

Sedamnaestogodišnji Kostrenjanin finalnu je utrku okončao za 53.99 sekundi, rezultat je to kojim je za 14 stotinki popravio osobni rekord koji je isplivao u jučerašnjim kvalifikacijama



RIJEKA   Maro Miknić, plivač Nevere, osvojio je peto mjesto u finalu utrke na 100 delfin na Europskom juniorskom prvenstvu, domaćin kojega je Beograd. Sedamnaestogodišnji Kostrenjanin finalnu je utrku okončao za 53.99 sekundi, rezultat je to kojim je za 14 stotinki popravio osobni rekord koji je isplivao u jučerašnjim kvalifikacijama u kojima je zauzeo četvrto mjesto (54.13), dok je u polufinalu bio četiri stotinke sporiji i poslijepodnevni dio natjecanja završio na šestome mjestu. Miknić je jučerašnjim rezultatom u finalu plivao 23 stotinke sporije od juniorskog državnog rekorda u vlasništvu nekadašnjeg reprezentativca, a danas trenera, Riječanina Dominika Strage.


– Utrka je bila super, na Europsko prvenstvo došao sam bez očekivanja. Moj trener Andrej Belaić odlično me pripremio za natjecanje te je vjerovao da postoji mogućnost plasmana u polufinale, no ispalo je puno bolje od toga. Oko rezultata i plasmana se nisam brinuo te sam uživao u utrci. Atmosfera na natjecanju i timski duh hrvatske ekipe je odličan i vjerujem da će do kraja natjecanja biti još dobrih rezultata – rekao je Maro Miknić, kojeg danas očekuju kvalifikacije na 50 delfin.


Zlato je osvojio Danac Casper Puggaard (52.67), srebro Austrijanac Lukas Edl (53.37), a broncu Francuz Ethan Dumesnil (53.68).