Foto: Pixabay
Možete ga bez problema koristiti i ukoliko brinete o svojoj liniji
povezane vijesti
Ocat od malina možete pronaći u organskim trgovinama ili ga pripremiti kod kuće.
Radi se o izrazito jednostavnoj i brzoj pripremi, a savršen je za začinjavanje po ljeti.
Ovaj recept je pogodan i za one koji su na dijeti jer je bez šećera.
Sastojci
- 500 ml jabučnog octa
- 300 g malina
Priprema
Ulijte ocat u lonac i zakuhajte. Ugasite vatru.
Za to vrijeme maline nježno operite i osušite papirnatim ručnicima. Stavite ih u steriliziranu staklenu posudu.
Dodajte pola octa i to mlakog. Zgnječite maline vilicom ili pjenjačom. Ulijte drugu polovicu octa i ponovno promiješajte.
Ostavite da se ohladi pa zatvorite čep. Ostaviti da macerira 20 dana na sobnoj temperaturi, na hladnom i suhom mjestu.
Protresite posudu svaka 2 dana jer se pire od malina taloži na dnu.
Nakon 20 dana filtrirajte sadržaj mrežastim cjedilom, dobro istisnuvši stražnjom stranom drvene žlice.
Ulijte sadržaj u posudu i vratite čep.
Sterilizirajte bocu kuhanjem u vodi nekoliko minuta. Kad se ocat od malina ohladi, dobro zatvorite čep.
Može stajati 20 dana na hladnom mjestu bez svjetla.