Bez šećera

Ledene lizalice od marelice su savršen recept za ljeto sa samo 3 sastojka

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Kako ih pripremiti u samo nekoliko minuta i razveseliti mališane

Među najpopularnijim ljetnim voćem nalazimo marelice, od kojih se dobro spravljaju izvrsne ledene lizalice.


Doznajmo kako ih pripremiti u samo nekoliko minuta i bez potrebe za šećerom!


Sastojci (za 4 lizalice):


  • 200 grama marelica
  • 200 ml vode
  • 40 grama agavinog (umjesto šećera)

Priprema: Marelice operite, očistite od koštice i narežite na komadiće. Ulijte vodu u lonac i dodajte agavin sirup (alternativno možete koristiti med) i miješajte nekoliko minuta na laganoj vatri, a zatim ostavite da se ohladi.


Posebno izmiksajte marelice da dobijete pire. Stavite ga u zdjelu i dodajte vodu s agavinim sirupom koji ste prethodno pripremili.


Sada još samo preostaje sve prebaciti u kalupe za sladoled i ubaciti drvene štapiće.


Ostavite ih u zamrzivaču najmanje 5 sati prije posluživanja.


Savjet: prije konzumacije kalupe izvana možete preliti sa malo tople vode kako bi ih lakše izvadili.


Možete ih držati u zamrzivaču oko mjesec dana, ali sigurni smo da će biti razgrabljeni za nekoliko sati!