Raznovrsni program

Najavljene Klanjske ljetne večeri na Gradini, evo što nas sve čeka ovog ljeta

Bruna Matičić

Foto David Kurti, Foto Luigi Opatija

Foto David Kurti, Foto Luigi Opatija

Klanjske ljetne večeri održavaju se od 2017. godine



Općina Klana ponovo organizira Klanjske ljetne večeri te će ovog ljeta mnogi imati priliku zabavljati se i uživati u raznovrsnom programu u povijesnom ambijentu kaštela Gradina.


– Klanjske ljetne večeri počele su se održavati 2017. godine te su posjetitelji pokazali interes za programima, a Općina Klana večeri je nastavila organizirati trudeći se da budu programski raznovrsne i prilagođene svim ukusima, istaknula je načelnica Željka Šarčević-Grgić.


Nastup Frana Živkovića


Ovogodišnji program koji se realizira u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Turističkom zajednicom grada Kastva, tradicionalno je započeo na Svjetski dan glazbe, jučerašnjim koncertom mladog gitarističkog virtuoza Frana Živkovića, a potrajat će sve do sredine kolovoza i svečanog obilježavanja Rokove te 30. obljetnice postojanja Općine Klana.




Promocija knjige putopisa Damira Šanteka »Gdje misli nestaju« održat će se sutra, 24. lipnja, što će ujedno biti prilika za promocijom i otvorenjem pješačkog puta od crkve sv. Jerolima do Gradine, dionice koja je dio Klanjskog planinarskog puta.


Klape, blues i unplugged


Domaće teme i pjesme na Gradinu će 27. lipnja dovesti Društvo za povjesnicu Klana koje će u sklopu pjesničkih večeri »Naši Klani« čitati poeziju lokalnih pjesnika te radove učenika OŠ Klana, a večer će svojim nastupom obogatiti Mješoviti pjevački zbor »Matko Laginja«.


Početkom srpnja, točnije 7. srpnja u Klani će nastupiti i Klapa Tramuntana, a koncertni dio programa nastavit će se 14. srpnja nastupom Jed Becker’s Group u okviru Jerry Ricks blues festivala.


Gradina će 21. srpnja ugostiti Teatar Gavran i predstavu »Bit će sve u redu«, a nastavak zabavnih glazbenih i umjetničkih programa očekuje se 4. kolovoza kada će nastupiti Joso Butorac i Mladen Žmak.


Klana Unplugged festival će 12. kolovoza na Gradinu dovesti Sandra Bastiančića, duo Blu Kanu i klanjski bend Raspad Sistema. Za dobar završetak, Gradina će ugostiti glumca Zijaha Sokolovića koji će izvesti monodramu »Lijevo – desno glumac«.