Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 2
Sutra: 10° 10° 2
22. siječnja 2020.
Ispis članka: Bivšoj slovenskoj odgojiteljici 13 mjeseci zatvora zbog maltretiranja djece - Novi List

NoviList.hr

Bivšoj slovenskoj odgojiteljici 13 mjeseci zatvora zbog maltretiranja djece

Slučaj maltretiranja u Mariboru

14. siječanj 2016 13:03

Napisao: HINA

Bivša odgojiteljica u jednom dječjem vrtiću u Mariboru osuđena je na 13 mjeseci zatvora zbog psihičkog i fizičkog maltretiranja dviju djevojčica mlađih od dvije godine, čiji roditelji od nje u privatnoj tužbi traže po 25.000 eura odštete

Foto dnevnik.si

LJUBLJANA Bivša odgojiteljica u jednom dječjem vrtiću u Mariboru osuđena je na 13 mjeseci zatvora zbog psihičkog i fizičkog maltretiranja dviju djevojčica mlađih od dvije godine, čiji roditelji od nje u privatnoj tužbi traže po 25.000 eura odštete.
»Kazna je s obzirom na nove utvrđene činjenice mogla biti i viša«, kazala izričući presudu sutkinja mariborskog okružnog suda Andreja Lukeš nakon ponovljenog suđenja o slučaju koji se dogodio 2013. godine.

Dodala je kako djeca s kojima je osuđena postupala na surov i grub način još uvijek imaju psihičke posljedice te da bi svi roditelji slične slučajeve morali prijavljivati.

Prema optužnici, koju je sud u cijelosti prihvatio kod odmjeravanja visine kazne, sada 49-godišnja odgojiteljica Marjeta Veselič djevojčice je u nekoliko navrata grubo bacala na postelju i polijevala ih vodom zbog neposluha, a jednu je čak jastukom stiskala toliko da se je skoro ugušila, što je otkriveno istragom nakon što su roditelji kod djece primijetili promjene u ponašanju.

Nakon izbijanja skandala dobila je otkaz, a pred sudom je negirala krivicu.

Izjavila je da su je lažno optužile nekadašnje kolegice, te da joj je njen posao u vrtiću predstavljao sve, nakon što joj je umro muž.

»Radila sam profesionalno i kad bih se mogla vratiti u vrtić postupala bih jednako«, kazala je osuđena odgojiteljica.

Roditelji djevojčica sudskom tužbom od nje traže po 25.000 eura odštete.