Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
16. prosinca 2019.
Ispis članka: Voditeljica Totalnog FM-a izvrijeđala ljude: ˝Neka pokupe opanke i odu u Split ili Makarsku˝ - Novi List

NoviList.hr

Voditeljica Totalnog FM-a izvrijeđala ljude: ˝Neka pokupe opanke i odu u Split ili Makarsku˝

Šok i nevjerica

31. prosinac 2018 15:28

Napisao: P. N.

Voditeljica je naglasila kako je Rijeka rockerski grad pa će u tom stilu i dočekati Novu godinu, zgrozilo me kada je nastavila: 'Kome se ne sviđa neka pokupi opanke i ode u Split ili Makarsku', ispričala je 27-godišnjakinja iz Rijeke

Autor: Ivica Tomić

Ovih se dana podigla prašina oko zabrane satire, i vjerojatno se većina još nada da je presuda sutkinje u korist Velimira Bujanca, a na štetu News Bara još jedna od šala sa satiričnog portala. Satiru ne treba posebno objašnjavati, ali možda je bitno naglasiti što nije satira.

Prema riječima slušateljice voditeljica Totalnog FM radija nepotrebno je izvrijeđala ljude, a da pri tom nije bila smiješna već neugodna.

U nastavku pročitajte što je voditeljica, čije ime redakciji nije poznato, rekla u slušanom terminu i prosudite sami.

'Vozila sam se u autu  s prijateljicom kada sam čula voditeljicu da govori o dočeku u Rijeci pa smo pojačale glasnoću. Mislim da je bilo oko 13 sati. Voditeljica je naglasila kako je Rijeka rockerski grad pa će u tom stilu i dočekati Novu godinu, zgrozilo me kada je nastavila: 'Kome se ne sviđa neka pokupi opanke i ode u Split ili Makarsku'.

Ne razumijem što je htjela postići sarkastičnim ponižavanjem. Što to znači da smo mi super, a dolje u Dalmaciji su svi seljaci? Najbolje mi je od svega što nastupa Vojko Vrućina - dečko iz Splita. Nije mi jasno koga ona tu vrijeđa. Neprimjereno mi je da itko koristi riječ ˝opanak˝ u izrugivanju, a pogotovo kada se to radi u eteru.

Prijateljica i ja smo bile u šoku', ispričala nam je 27-godišnjakinja iz Rijeke.