Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
21. siječnja 2020.
Ispis članka: Opatijci odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje - Novi List

NoviList.hr

Opatijci odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Svijeće na trgu ispred tržnice

17. studeni 2017 20:42

Napisao: Aleksandra Kućel-Ilić

Nazočne, među kojima su bili i srednjoškolci iz sve četiri opatijske srednje škole, pozdravili su Anto Josipović, predsjednik UDVDR-a ogranak Opatija, te Emil Priskić, zamjenik gradonačelnika Opatije

Snimio Marin ANIČIĆ

OPATIJA Sudionici Domovinskog rata, predstavnici Grada Opatije i susjednih liburnijskih općina i mnogi građani okupili su se predvečer na trgu ispred gradske tržnice na svečanosti u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranka Opatija.

Uz prigodne riječi i kratak program u kojemu je sudjelovao i počasni Zastavni vod, na okupljanju se odala počast žrtvama Vukovara i Škabrnje, a kao i svake godine upaljene su i svijeće.

Od upaljenih svijeća formiran je križ, te pored njega, s lijeve i desne strane slova V i Š, koja su simbolizirala hrvatske gradove heroje.

Nazočne, među kojima su bili i srednjoškolci iz sve četiri opatijske srednje škole, pozdravili su Anto Josipović, predsjednik UDVDR-a ogranak Opatija, te Emil Priskić, zamjenik gradonačelnika Opatije.

Prisjećajući se ratne tragedije i teških vremena koja se ne smiju zaboraviti, iz Opatije je uz riječi zahvale i poštovanja prema svima koji su pali za Hrvatsku, odaslana poruka mira.