Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4n
Sutra: 10° 10° 4n
10. prosinca 2019.
Ispis članka: Veliki trgovački lanac objavio kako od početka iduće godine povlači plastične vrećice iz trgovina u Hrvatskoj - Novi List

NoviList.hr

Veliki trgovački lanac objavio kako od početka iduće godine povlači plastične vrećice iz trgovina u Hrvatskoj

Odluka

4. studeni 2019 10:22

Napisao: HINA

Foto S. Ježina / Ilustracija

Kaufland Hrvatska od početka iduće godine povlači lagane plastične vrećice iz prodaje iz svih svojih trgovina u Hrvatskoj, izvijestili su u ponedjeljak iz tog trgovačkog lanca.

Lagane plastične vrećice su s debljinom stjenke manjom od 50 mikrona, a u Kauflandu se takve vrećice trenutačno mogu kupiti na blagajnama po cijeni od 80 lipa odnosno jedne kune.

Te plastične vrećice od 1. siječnja 2020. više neće biti dostupne, a kupci će moći odabrati između nekoliko drugih vrsta kao što su papirnate ili platnene vrećice, najavljuju iz Kauflanda i poručuju da je taj potez usmjeren na brigu za okoliš i zajednicu, održivost i društveni angažman.

Osim povlačenja plastičnih vrećica, Kaufland Hrvatska s prvim danom iduće godine iz prodaje će povući i jednokratno plastično posuđe te pribor za jelo, kao i plastične štapiće i slamke te ih zamijeniti alternativnim održivim rješenjima, najavljuje se u priopćenju.