Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 3
Sutra: 13° 13° 3
18. studenoga 2019.
Ispis članka: Ruski odgovor na HBO: Rade svoju seriju o černobilskoj katastrofi, a krivac će biti - CIA - Novi List

NoviList.hr

Ruski odgovor na HBO: Rade svoju seriju o černobilskoj katastrofi, a krivac će biti - CIA

Nova verzija događaja

9. lipanj 2019 10:40

Napisao: Portal Novilist.hr

Nakon serije u produkciji HBO-a o černobilskoj katastrofi, ruska televizija je odlučila snimiti vlastitu verziju.

FOTO/Flickr

Hit serija „Chernobyl“ koju je nakon završetka „Game of Thrones“ plasirao HBO, ruši rekorde gledanosti i visokih ocjena gledatelja. Kao odgovor na istu, u Bjelorusiji je započelo snimanje prvih pilot verzija pod direktorskom palicom Alexeia Muradova.

Ladbible javlja da će ruska verzija serije predstaviti alternativu trenutnoj – černobilska nuklearna katastrofa je rad američkog CIA operativca.  

HBO verzija pokazuje ruske službenike koji su pokušali smanjiti tragediju koja se dogodila, te posljedice koje su zbog toga nastale.

S druge strane, ruska verzija će prikazati hrabre službenike KGB-a koji se trude spasiti situaciju koju je izazvala američka tajna služba, što je dovelo do incidenta u reaktoru broj četiri.

Muradov za The Moscow Times objašnjava: "Jedna od teorija kaže da su se Amerikanci infiltrirali u nuklearnu elektranu i mnogi povjesničari to ne osporavaju - na dan eksplozije, agent neprijateljske obavještajne službe je bio prisutan“.

Serija će biti snimana na NTV-u, televizijskom kanalu u vlasništvu plinskog monolita Gazproma.

The Hollywood Reporter tvrdi da postoje dokazi o tome da je rusko Ministarstvo kulture ponudilo oko 326 tisuća funti da pomogne pri snimanju.

Trenutno nije javno predstavljen budžet, niti datum izlaska serije.