Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
13. prosinca 2019.
Previše je strašan

Roditelji se žale na ulične plakate za nastavak kultnog horora: Kažu da im straši djecu

FOTO/Novi list, arhiva
FOTO/Novi list, arhiva
Autor:
Objavljeno: 2. rujan 2019. u 7:52 2019-09-02T07:52:55+02:00

Roditelji se žale da im djeca imaju noćne more zbog postera s likom klauna iz horor filma.

LADBible prenosi da se roditelji u Australiji žale na promotivne postere koji najavljuju nastavak horor filma "IT: Chapter Two". Navode da plakati na ulicama straše djecu.

Plakati za film su postavljeni diljem Australije, na velikim oglasnim pločama u područjima poput Brisbanea gdje dio lokalnog stanovništva time nije zadovoljan. Jedna majka je za 9news rekla: "Totalno ih izluđuje".

Riječ je o Kellie, majci djevojčice Piper koja je objasnila da joj posteri s likom klauna Pennywise stvaraju noćne more. "Prepadnem se jer je teško ići u krevet kada u glavi imate strašnu sliku. Prije nego idem spavati, moram provjeriti cijelu sobu. I kada napokon legnem, budim se nakon noćne more", rekla je Piper.

Jane Swan je izjavila da i je i njezino dijete prestravljeno zbog postera. "Neki ljudi vole gledati horor filmove i to je u redu, to je njihov izbor koji razumijem, ali mi nismo odabrali gledati ovaj poster", kaže Swan.

Swan se požalila i kompaniji "Ad Standards" uz prigovor da promotivni materijal za filmove s dobnim ograničenjem za gledatelje, ne trebaju biti postavljeni na mjesta gdje često prolaze djeca. "Ad Standard generalno nema nadležnost nad postavljanjem reklama, osim u slučaju kada se radi o korištenju seksualnosti, golotinje i neprikladnog jezika u oglašavanju", glasio je odgovor koji je dobila.

Izgleda da nisu samo mlađa djeca preplašena filmom i svime onime što prethodi njegovom pojavljivanju u kinima. Čak je i jedna od zvijezda iz filma priznala da ima noćne more o legendarnom klaunu. "Često imam noćne more o klaunu Pennywiseu. Sjećam se da sam ležao u krevetu, a on je bio pored mene i dragao me po leđima govoreći mi se da se probudim, a ja sam bio prestravljen i pravio se da spavam".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.