Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4
Sutra: 11° 11° 4
8. prosinca 2019.
"Puš pauza"

Majka pušila na peronu, vlak joj "pobjegao" s - bebom

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 26. siječanj 2017. u 11:27 2017-01-26T11:27:28+01:00

Iskoristivši priliku da popuše cigaretu na željezničkoj postaji u Le Mansu mlada majka i njezin partner nisu se na vrijeme uspjeli ukrcati u vagon pa je sedmomjesečna beba koja je putovala s njima u vlaku ostala bez nadzora, izvijestila je u četvrtak uprava Francuskih željeznica (SNCF).

Osamnaestgodišnja majka bebe i njezin devetnaestgodišnji partner iskoristili su zaustavljanje vlaka velikih brzina koji je vozio na liniji Lille-Nantes, da na željezničkoj stanici u Le Mansu popuše cigaretu.

Putnici u vagonu u kojemu je ostala sedmomjesečna beba opazili su da je vlak krenuo bez njih te su aktivirali zvučni alarm.

Zbog sigurnosnih i logističkih razloga vlak nije mogao krenuti natrag, pa je odlučeno da nastavi putovanje prema željezničkoj postaji u Angersu, od Le Mansa udaljenoj oko 100 km, a zaboravni par se ukrcao u idući vlak.

Zadaća baby-sittera od Le Mansa do Angersa povjerena je jednome od kontrolora, rekli su iz Francuskih željeznica za AFP te dodali da ovakav slučaj nemaju zabilježen u povijesti tvrtke.

Na postaji u Angersu beba je predana majci, a sedamnaestgodišnji otac djeteta, koji je u policijsku upravu u Angersu stigao sa svojom majkom jer je maloljetan, uložio je žalbu protiv para zbog ugrožavanja sigurnosti i zdravlja svojeg djeteta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.