Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
12. prosinca 2019.
Rok trajanja

LJUBAV I VEZE Pet jasnih znakova da je vaša veza u opasnosti i neće dugo potrajati

Foto: @irinahp Instagram
Foto: @irinahp Instagram
Autor:
Objavljeno: 16. svibanj 2019. u 8:24 2019-05-16T08:24:29+02:00

Ukoliko se neki od sljedećih znakova uvijek iznova i u dužem razdoblju ponavljaju, postoji velika vjerojatnost da je vašoj vezi došao kraj.

Svaka veza ima svoja krizna razdoblja, a za dugotrajan i zdrav odnos potrebno je uložiti puno truda i ljubavi. Mnogi problemi koji vam se čine nepremostivima mogu se riješiti otvorenim razgovorom, a zajednički trud i iskrenost ključ pomoću kojeg vaša veza može prevladati prepreke. No, ukoliko se neki od sljedećih znakova uvijek iznova i u dužem razdoblju ponavljaju, postoji velika vjerojatnost da je vašoj vezi došao kraj.

1. Viđate se sve rjeđe, bez ikakvog objašnjenja

Ukoliko vam se čini kao da je vaš partner nestao, a ne znate razlog, vaša je veza u krizi. Naravno, moguće je da je riječ samo o trenutačnoj okupiranosti poslom zbog koje vam se čini da se ne viđate toliko često kao prije, no u tom slučaju morate pokazati razumijevanje i podršku partneru. No, ukoliko su njegove obaveze uvijek iste, pokušajte sjesti i otvoreno razgovarati o razlozima sve rjeđeg viđanja.

2. Ne razgovarate o budućnosti

Ako vaš partner ne želi razgovarati o budućnosti i dugoročnim planovima, razlog možda leži u činjenici kako smatra da vaša veza neće izdržati neki duži period. Jedan od najjasnijih znakova da vaša veza neće biti dugog vijeka jest nepostojanje zajedničke vizije o smjeru u kojem će se vaš život odvijati. Iako neke osobe jednostavno ne žele razmišljati, pa ni razgovarati o budućnosti jer im to uzrokuje stres, različite vizije vaše budućnosti veliki su znak upozorenja u vezi.

01irinahp

3. Vaše su svađe sve eksplozivnije

Svađe su sastavni dio svake veze. No, kad svađanje preraste u nezdrav odnos, vaša veza je u opasnosti. Svaka veza prolazi uspone i padove, a razmirice su neizostavan dio odnosa između dvoje ljudi. No, način na koji se svađate jasan je pokazatelj održivosti vaše veze: što više partneri iskazuju prezir, kritiku ili se pak neprestano brane, to je manja vjerojatnost da će moći održati blizak odnos. Ako su vaše svađe sve eksplozivnije i sve češće, vrijeme je da pokušate ući u srž problema i otkriti što je zajedničko svim svađama.

4. Imate tajne

Osjećate li da partneru možete povjeriti sve vaše tajne? Naravno, u redu je čuvati malo privatnosti za sebe, no što više krijete stvari od svog partnera, teže će vam biti održati povjerenje na duže staze. Najbolje što možete napraviti jest razgovarati s partnerom, otkriti koje su njegove najdublje misli i želje te podijeliti svoje. Ukoliko vas nešto koči u povjeravanju partneru, vrijeme je da se zapitate zašto je tome tako.

irinahp

5. Sve manje mu vjerujete

Osjećate li se nervozno kad je vaš partner u izlasku s prijateljima? Počeli ste sumnjati da vas vara, što nikada prije nije bio slučaj? Razlog možda leži u tome da imate sve manje povjerenja u partnera, a možda je nedostatak povjerenja obostran. Pokušajte popraviti odnos tako što ćete u otvorenom razgovoru jasno reći partneru što vas najviše smeta, a zatim dozvolite da i on kaže u čemu je nezadovoljan. Otvorenim razgovorom puno se može postići, a povjerenje se može vratiti. No, ukoliko je nedostatak povjerenja samo vrh ledenog brijega, a nezadovoljstvo se sve više nakuplja, vrijeme je da razmislite vrijedi li ostati u takvom odnosu.

Foto: Instagram

ljubav, prekid, savjeti, veza

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.