Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
24. siječnja 2020.
Fortica

Temelj za novi iskorak: Stevo Karapandža postao savjetnik u kastavskom restoranu

Temelj za novi iskorak: Stevo Karapandža postao savjetnik u kastavskom restoranu
Temelj za novi iskorak: Stevo Karapandža postao savjetnik u kastavskom restoranu
Autor:
Objavljeno: 2. prosinac 2019. u 9:01 2019-12-02T09:01:19+01:00

Savjetnička uloga cijenjenog chefa bit će temelj novog iskoraka Fortice i značajnih promjena koje će donijeti pozitivne kvalitativne promjene na gastroscenu Liburnije i riječkog područja

KASTAV - Dolazak proslavljenog autoriteta kuharske scene Steve Karapandže, chefa koji je to bio mnogo ranije no što se taj pojam uopće uvriježio u hrvatskom gastronomskom žargonu, ključni je trenutak promjena što je u radu renomiranog kastavskog restorana Fortica najavio njegov vlasnik, također jedan od značajnijih kuhara s Kvarnera, Željko Markus.

Karapandža je osoba čija će savjetnička uloga biti temelj novog iskoraka Fortice, ali kako se da nazrijeti za razgovora s Markusom, i mnogih značajnih promjena koje će donijeti pozitivne kvalitativne promjene na čitavu scenu Liburnije i šireg riječkog prostora. Tim više jer se zbog EPK procesa očekuje dolazak velikog broja gostiju kojima je uz klasičnu kulturu jako važna i ona - gastronomska.

- Uskoro ću svoj kuharski tim značajno pojačati, dolazi nam osoba koja ide u red najperspektivnijih, a već iskusnih kuhara koji je vodio nekoliko najznačajnijih liburnijskih restorana. Ujedno, želim i institucionalno, putem profesionalnih udruga, potaknuti promjene koje će poseban naglasak staviti na autohtonost te na korištenje lokalnih, doma uzgojenih namirnica. Dakako, onih restorana koji u svom radu žele promicati takve vrijednosti. Također, ni to nije tajna - Fortici je nakon značajnog priznanja koje je dobila za 2019. godinu od strane vrhunskog vodiča Gault&Maillau cilj i ulazak na listu najznačajnijeg svjetskog vodiča, onog Michelinovog, zaključio je Markus.

Karapandža je sa zadovoljstvom prihvatio kako Markusove stavove, tako i svoju ulogu u procesu, strategiji novog iskoraka gastronomske scene Kvarnera u procesu njezinog dodatnog sazrijevanja i približavanja kvaliteti najznačajnijih gastronomskih regija Europe. Također, sve što će u svom radu promovirati Fortica, naslanja se na procese koje potiču kako HTZ i TZ Kvarnera, tako i lokalne turističke zajednice, ponajviše ona Grada Kastva. Susretu je prisustvovao i Marko Filipović, dogradonačelnik Rijeke kojoj je upravo zbog godine Europske prijestolnice kulture jako stalo da gosti 2020. godine budu zadovoljni i u - gastronomskom smislu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.