Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
18. siječnja 2020.
Protiv ubijanja životinja

Tona zaplijenjene slonovače uništena nasred newyorškog Times Squarea

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 20. lipanj 2015. u 9:43 2015-06-20T09:43:00+02:00

Ravnatelj američke službe za zaštitu prirode Dan Ashe kazao je kako je krivolov dosegnuo kritičnu razinu i da bi slonovi i nosorozi koje se lovi zbog njihovih kljova kao i druge divlje životinje poput tigrova i velikih čovjekolikih majmuna mogli nestati unutar jedne generacije

NEW YORK - Više od tone zaplijenjene slonovače uništeno je u petak nasred newyorškog Times Squarea kako bi se povećala svijest o krijumčarenju životinja i ubijanju slonova i nosoroga zbog njihovih kljova.
Stroj za mljevenje kamena postavljen na sredini gradskog trga uništio je kipove od slonovače i druge predmete koje su zaplijenile američke vlasti.
Ravnatelj američke službe za zaštitu prirode Dan Ashe kazao je kako je krivolov dosegnuo kritičnu razinu i da bi slonovi i nosorozi koje se lovi zbog njihovih kljova kao i druge divlje životinje poput tigrova i velikih čovjekolikih majmuna mogli nestati unutar jedne generacije.
"Nadam se i očekujem da ćemo danas mobilizirati Amerikance i ljude širom svijeta da ustanu u obranu tih slonova i nosoroga i drugih ugroženih vrsta", kazao je Ashe.Krivolovci godišnje ubiju oko 30.000 slonova zbog slonovače.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.