Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
16. prosinca 2019.
Obiteljsko okupljanje

video TUŽNA MATURA Ljubav ne poznaje prepreke: Djevojka u togi zagrlila deportiranog oca na granici

FOTO/Sarai Ruiz, Facebook
FOTO/Sarai Ruiz, Facebook
Autor:
Objavljeno: 2. lipanj 2019. u 18:04 2019-06-02T18:04:53+02:00

Srednjoškolka je iznenadila svog deportiranog oca tako što je prešla granicu u togi nakon primanja svjedodžbe.

Texas - Sarai Ruiz (18) proslavila je kraj svog srednjoškolskog obrazovanja u Teksasu. Tijekom svečanosti dodjele diploma, stajala je uz kolege iz razreda i kraj svoje mame.

Djevojka je rođena u Wisconsinu, gdje je živjela s majkom i ocem. Kada je imala četiri godine, njezin otac Esteban Ruiz je deportiran iz države, prenosi Unilad.

Sarai i njezina majka su nastavile živjeti u Wisconsinu do njezine sedme godine, kada su se preselile u Teksas, a zatim i u Nuevo Laredo (Meksico) da bi čitava obitelj mogla biti zajedno.

Unatoč životu u Meksiku, djevojka je nastavila pohađati školu u Sjedinjenim Državama. Značilo je to da svaki dan prelazi granični most da bi završila obrazovanje.

Esteban nije mogao pohađati maturu svoje kćerke jer mu nije dozvoljen ulazak u državu. Stoga je čekao u Puente de Las Americas da bi joj čestitao, a ona ga je doista iznenadila u svečanoj togi.

Sarai je za NBC objasnila situaciju: „Gledala sam moju mamu dok je ravnatelj držao govor. Nisam mogla ne primijetiti da su ostalima došla oba roditelja, a ne samo mame. Bili su to ili mama i tata, ili mama, tata i djedovi i bake. To me pogodilo, jer sam znala da moj tata ne može biti tu“.

Sarai kaže da je zagrlila tatu i počela plakati. „Osjećala sam da sam ispunila snove moje mame i mog tate, da nađem bolje mogućnosti koje oni nisu imali“.

Sarai je podijelila video na Facebooku, a isti je postao viralan. U opisu je napisala: „Znala sam da me moj tata neće gledati kako primam svjedodžbu, ali htjela sam ga iznenaditi u togi i kapici“.

Prisjetila se i trenutka kad joj je tata rekao da nitko nikada neće razdvojiti njihovu obitelj, a sada kaže da je bio u pravu.

Prošlo je toliko vremena i to je istina – nikada nas ništa neće razdvojiti. Neće nas razdvojiti niti granica, niti most. Čak niti nemogućnost prelaska neće promijeniti činjenicu da smo mi obitelj.“

Sarai planira nastaviti obrazovanje na Sveučilištu Teksas u Austinu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.