Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
26. siječnja 2020.
Roditelji šokirani

Norveška odgojiteljica djeci u vrtiću dala da kušaju njezinu krv

Ilustracija / Foto V. KARUZA
Ilustracija / Foto V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 8. ožujak 2013. u 16:10 2013-03-08T16:10:12+01:00

»Djeca su pitala mogu li dodirnuti krv i ona im je to dopustila«, rekla je ravnateljica Inger Lise Soemme Andersen za Reuters. »Djeca su je zatim upitala kako da obrišu prste, a odgojiteljica je prst stavila u usta, pa su je djeca slijedila«, dodala je ravnateljica

OSLO – Norveška odgojiteljica otpuštena je ovaj tjedan pošto je u vrtić donijela uzorke svoje krvi i djeci dopustila da je dodirnu i kušaju, rekla je u petak ravnateljica vrtića.

Odgojiteljica u Soli, gradiću na zapadnoj obali Norveške, donijela je uzorke krvi uzete ranije tog dana i stavila ih na tanjurić kako bi ju djeca, u dobi od tri do šest godina, mogla vidjeti.

»Djeca su pitala mogu li dodirnuti krv i ona im je to dopustila«, rekla je ravnateljica Inger Lise Soemme Andersen za Reuters. »Djeca su je zatim upitala kako da obrišu prste, a odgojiteljica je prst stavila u usta, pa su je djeca slijedila«, dodala je ravnateljica.

»Roditelji su zgroženi, potreseni i šokirani«, rekla je Andersen.

Ravnateljica je dodala da je odgojiteljica, koja je bila zaposlena na određeno vrijeme, nakon incidenta testirana na AIDS i hepatitis B. Rezultati testova još nisu poznati, ali vlasti vjeruju da je mogućnost da se djeca zaraze vrlo mala.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu