Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
22. siječnja 2020.
Zveckanje oružjem

Je li rat na pomolu? Trump tvrdi da želi izbjeći sukob s Iranom: 'Nismo još potpuno sigurni u to'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2019. u 7:09 2019-09-17T07:09:53+02:00

»Čini se« da je Islamska Republika gađala naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, ali želimo sa sigurnošću to potvrditi«, rekao je novinarima tijekom primanja princa nasljednika Bahreina, princa Salmana bin Hamada Al-Khalife

Američki predsjednik Donald Trump je izjavio u ponedjeljka da se čini da Iran stoji iza napada na Saudijsku Arabiju, ali da on želi izbjeći sukob i da treba pričekati i biti siguran tko je počinitelj napada.

»Čini se« da je Islamska Republika gađala naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, ali želimo sa sigurnošću to potvrditi«, rekao je novinarima tijekom primanja princa nasljednika Bahreina, princa Salmana bin Hamada Al-Khalife.

Trump je rekao da je odlučan pomoći svom saudijskom savezniku, ali da želi izbjeći rat s Iranom.

Američki predsjednik je ocijenio također da vjerojatno »nije povoljan trenutak« da ode u posjet Kim Jong Unu u Pjongjang, dok su razgovori između Pjongjanga i Washingtona o sjevernokorejskom nuklearnom programu na mrtvoj točki.

»Mislim da nismo spremni za to«, izjavio je u ponedjeljak američki predsjednik iz Bijele kuće i dodao da bi se o tome moglo razgovarati kasnije, kao i o posjetu sjevernokorejskog čelnika Sjedinjenim Državama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.