Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
16. prosinca 2019.
Nova zgrada

Stigle 32 prijave za kupnju stanova u novoj POS-ovoj zgradi u Šmriki

Stigle 32 prijave za kupnju stanova u novoj POS-ovoj zgradi u Šmriki
Stigle 32 prijave za kupnju stanova u novoj POS-ovoj zgradi u Šmriki
Autor:
Objavljeno: 6. studeni 2018. u 11:22 2018-11-06T11:22:18+01:00

ŠMRIKA U tijeku je uređenje pristupne ceste za buduću zgradu POS-a u Šmriki. Cesta je dugačka 45 metara, ima dvije prometne trake, nogostup i asfaltnim kolnik, a služit će za pristup zgradi POS-a te domu Ivica Turina u Šmriki.

Radovi podrazumijevaju i izmještanje postojeće nadzemne telekomunikacijske mreže i postavu u trup pristupne ceste, izradu sustava oborinske odvodnje s upojnim bunarom, ugradnju dva nova stupa javne rasvjete te izradu novog vodovodnog priključka za dom kulture. Izvođači radova su BM Gradnja, Šmrika, Ericsson Nikola Tesla d.d., Vodovod i kanalizacija d.d. Rijeka te obrt Enigma EI Kostrena.

Pristupna cesta preduvjet je za početak radova nove zgrade POS-a za koju je dobivena građevinska dozvola. Podsjetimo, ovaj je projekt iniciran i usvojen još za vrijeme prošle vlasti u Kraljevici, a sadašnja vlast je aktivna na njegovoj realizaciji i dosad se, nakon formiranja konačne liste prvenstva za kupnju stana iz programa POS-a i sklapanja predugovora o međusobnim pravima i obvezama s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), radilo na ishođenju sve potrebne dokumentacije za izgradnju pristupnog puta i zgrade POS-a u Šmriki.

Na javni poziv za iskaz interesa za podnošenje pisma namjere za kupnju stana u budućoj POS-ovoj zgradi u Šmriki pristigle su 32 prijave. Svi prijavitelji su osobe mlađe od 45 godina života, ravnomjerno su se prijavili samci te obitelji s jednim i dvoje djece.

Zgrada će imati dvije etaže, na svakoj etaži će se nalaziti četiri stana, od 72,3 i 51,3 kvadrata, dok su u prizemlju predviđena tri poslovna prostora, a iza zgrade će biti javno parkiralište.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.