Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Hrvatska zatočenik korupcije

SDP-ovci u Rijeci komentirali aktualnosti: Kolinda se oslanja na »notornog nacija«

Željko Jovanović i Damir Tomić
Željko Jovanović i Damir Tomić
Autor:
Objavljeno: 5. studeni 2018. u 16:53 2018-11-05T16:53:42+01:00

Bitno je da nitko ne ostane nekažnjen, ako u 3. maju ima elemenata koje bi pravosuđe trebalo ispitati, rekao je Jovanović

RIJEKA –  SDP-ovi zastupnici Željko Jovanović i Damir Tomić iz Đakova u Rijeci su, uz podršku trećemajcima, poručili kako je Hrvatska zatočenik korupcije, paraobavještajnog HDZ-ovog podzemlja i neefikasnog pravosuđa, a uvjereni su kako se u to nažalost uklapa i 3. maj, gdje će i organi gonjenja sigurno još imati posla.

– Bitno je da nitko ne ostane nekažnjen, ako u 3. maju ima elemenata koje bi pravosuđe trebalo ispitati, rekao je Jovanović, dok je Tomić komentirao odnos predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i Velimira Bujanca:

– Općem beznađu pridružuje se i predsjednica sa svojim stavom o sporazumu o migrantima. Reakcije njezina ureda koji podržava notornog »nacija«, čije ime neću ni spominjati, jesu jad i bijeda. Može li niže nego se na njega oslanjati?! Zašto mu ne da da vodi i državu, kad ionako sluša samo njega, upitao se Tomić.

On je upozorio da se kasni sa izborom novog povjerenika za informiranje: »Jasno je da ne žele da se Anamarija Musa ponovno kandidira, pa zato radije odgađaju to kadrovsko rješenje. To je u tipičnom HDZ-ovom stilu, njih ne zanima funkcioniranje institucija«, rekao je Tomić, te upozorio i da si HDZ »štela« novi Zakon o sprečavanju sukoba interesa onako kako njemu odgovara.

Dodao je da se u Rijeci osjeća kao na »slobodnom teritoriju«:

– Dođite u Slavoniju pa vidite pravu sliku Hrvatske, gdje mladih gotovo više ni nema, rekao je Damir Tomić. 

Željko Jovanović pak postavlja pitanje kako je klub Milana Bandića u Saboru od solo igrača uspio doći do nogometne ekipe od 11 zastupnika koji sada drže većinu HDZ-u: 

– Hrvatska nije oteta, ali je zarobljena korupcijom. I potpuno je svejedno vodi li HDZ Tuđman, Sanader, Karamarko ili svileni birokrat Plenković – sve je to uvijek isti HDZ, temeljen na ortačkom udruženom pothvatu. Zadnji primjer je epski ortački pothvat Plenkovića, Dalićke i Ramljaka, koji je sad još i ukoričen. I to je pravi razlog zašto mladi odlaze iz Hrvatske, rekao je Jovanović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.