Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. listopada 2019.
Slučaj "štikla"

HDZ prozvao Obersnela: "Ne vrijeđa samo našu vijećnicu, nego sve žene"

Vojko Obersnel, Foto: I. TOMIĆ
Vojko Obersnel, Foto: I. TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 14. srpanj 2019. u 10:47 2019-07-14T10:47:52+02:00

"Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje novi nasilnički verbalni ispad gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela nad vijećnicom HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Rijeke Ivonom Milinović na posljednjoj sjednici. Čak i ako je od SDP-a i Obersnela, previše je!

Sramotnim uvredama koje ne želimo ni ponavljati, gradonačelnik Obersnel ne vrijeđa samo našu kolegicu i vijećnicu Milinović, već sve žene opisujući njih i njihov rad kroz objekt štikle! Dodatnu sramotu nesvakidašnjem događaju pridonio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat koji se ni slovom nije oglasio u priopćenju kojeg je poslao nakon sjednice.

Štoviše, cijeli incident se nastojao zataškati najprizemnijim oblikom cenzure nad građanima Rijeke i javnosti - brisanjem dijelova snimke sjednice i gašenjem mikrofona. Nažalost, na nekulturu Vojka Obersnela građanke i građani Rijeke i šira javnost već je naučena. Fizički nasrtaj i lomljenje kišobrana jednoj gospođi te napad i uvrede na novinare dokazuju da je ovakvo ponašanje gradonačelnika pravilo, a ne iznimka.

Iako je u ovom, još jednom u nizu incidenata Vojka Obersnela, žrtva naša vijećnica Ivona Milinović, prave žrtve su Riječanke i Riječani čiji je grad unazađen katastrofalnim vođenjem grada politikom SDP-a i Vojka Obersnela. Na mnoge od pogubnih odluka upravo je svojim predanim radom ukazivala vijećnica Milinović, u čemu možda i leži motiv ovog osobnog napada na nju. Vjerojatno na ovakav "karakter" misle SDP-ovci i njihov bivši šef i aktualni predsjednički kandidat Zoran Milanović, samoprozvani "predsjednik s karakterom".

Isti onaj Milanović koji je poručio ženama: "Izborite se, budite bolje, pametnije, inteligentnije, lukavije i zaboravit će da ste žene". Europska prijestolnica kulture 2020. godine Rijeka i njezini građani ne zaslužuju za prvog čovjeka grada imati tako nekulturnu osobu", navodi se u priopćenju HDZ-a Primorsko-goranske županije kojeg potpisuje Dinko Beaković. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.