Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4n
Sutra: 15° 15° 4n
19. listopada 2019.
Crikvenička manifestacija

Velika akcija spašavanja na otvorenju Ribarskog tjedna: Vjetar prevrnuo dvije drvene barke

Foto Nataša Car
Foto Nataša Car
Objavljeno: 24. kolovoz 2019. u 22:11 2019-08-24T22:11:00+02:00

Gliseri su s Vele palade požurili do prevrnutih brodica i dovukli ih natrag na obalu gdje su brzo krenuli izlijevati more iz barki

U subotu popodne svi su pogledi bili upereni u crikvenički akvatorij, no ne zbog regate već zbog velike akcije spašavanja. Zbog prejakog vjetra dvije su se drvene barke prevrnule, no srećom nije bilo većih posljedica. Program na kopnu normalno se nastavio pa je 53. Ribarski tjedan uspješno otvoren.

Iako je ovogodišnji Ribarski tjedan imao "vatreno krštenje", program je održan i što je najvažnije, problemi su prošli bez ozljeda i većih šteta. Uvod u manifestaciju trebala je biti smotra i regata drvenih barak. Petnaest tradicionalnih brodica isplovilo je iz crikveničke luke i diglo jedra.

Vjetar je ipak s vremenom postao prejak i dvije su se brodice izvrnule. Gliseri su s Vele palade požurili do prevrnutih brodica i dovukli ih natrag na obalu gdje su brzo krenuli izlijevati more iz barki. Kao da situacija nije bila dovoljno dramatična, stigla je obavijest da se izletnički brod "Princ Kornata" mora ranije vratiti, a Vela palada jedino je mjesto gdje može pristati.

Ipak, uz suradnju organizatora, sudionika, članova JD Val i JK Jadro i drugih dobrih ljudi sve je dobro završilo, barke su spašene i Princ Kornata uspješno je pristao i iskrcao putnike. Zbog situacije koja je sudionike zatekla na moru, regata nije nastavljena, a natjecanje na vesla je također otkazano.

Ipak, program na kopnu nastavio se prema planu, a vremenske prilike kasnije su se poboljšale. 

3808518

3808520

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.