Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
23. siječnja 2020.
Zabava u hotelu Ambasador

foto MEGAGEN GALA PARTY: Pogledajte kako je bilo na večeri mode i humanosti u Opatiji

snimio Ivica Tomić
snimio Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 18. studeni 2017. u 13:17 2017-11-18T13:17:35+01:00

Ove godine smo odlučili da novac prikupljamo za Udrugu za celijakiju PGŽ-a zbog toga što smo mišljenja da se mora povećati svijest o ovom značajnom izvoru zdravstvenih problema. Osim toga, udruga oboljelih od celijakije školski je primjer kako se posvetiti onima pacijentima kojima su dijagnosticirane kronične bolesti, poruka je dr. Gorana Palčevskog s Klinike za pedijatriju i njezin bivši predstojnik.

U opatijskom hotelu Ambasador kastavski Titanium dent održao je svoju tradicionalnu humanitarnu gala večer pod imenom Megagen Gala, u sklopu koje je priređena i modna revija modnog studia Petra dizajnerice Petre Flerdović, s kojom se prikupljaju sredstva za ustanove i udruge u sustavu zdravstva. Nakon pomoći Klinici za pedijatriju, što je omogućilo obnovu prostora i kupnju potrebnih aparata, preksinoć se prikupljao novac za Udrugu za celijakiju Primorsko-goranske županije.

– Ove godine smo odlučili da novac prikupljamo za Udrugu za celijakiju PGŽ-a zbog toga što smo mišljenja da se mora povećati svijest o ovom značajnom izvoru zdravstvenih problema. Osim toga, udruga oboljelih od celijakije školski je primjer kako se posvetiti onima pacijentima kojima su dijagnosticirane kronične bolesti, poruka je dr. Gorana Palčevskog s Klinike za pedijatriju i njezin bivši predstojnik.

Doktor Palčevski posebno se zahvaljuje supružnicima Vivian i Damiru Jurković, kao istinskim dobročiniteljima koji organiziraju ove humanitarne večeri za domaće zdravstvo. Dodaje pritom da je hrvatska medicina među razvijenijima u svijetu, ali u nekim detaljima treba i ovakav oblik pomoći. Ističe da su u svijetu humanitarne i donatorske večeri uobičajena praksa, na kojima oni koji žele i mogu pomoći imaju priliku to i učiniti kako bi se dodatno podignuli zdravstveni standardi.

Organizatorica večeri Vivian Jurković pojašnjava da je manifestacija osmišljena kao druženje liječnika i prijatelja, tijekom kojeg se novac prikuplja u humanitarne svrhe. Jurković kaže da je upravo doktor Palčevski predložio da se ove godine novac prikuplja za udrugu celijakije.

FO1611TI10
Večer mode i humanosti / snimio Ivica TOMIĆ

Predsjednica Udruge oboljelih od celijakije Marina Milinović pojašnjava da su sredstva doista potrebna udruzi u njezinom procesu poboljšanja standarda oboljelih, ali i u procesima edukacije i liječenja bolesti.

– Dobrih ljudi uvijek ima, ovdje su među nama, ali ih treba pronaći. Stoga se zahvaljujemo svima onima koji su dali novac u ovoj humanitarnoj akciji, a napose supružnicima Jurković koji su ovako divno ugostili svoje prijatelje i tako odlučili prikupiti potreban novac. Ova donacija snažan je vjetar u leđa našoj udruzi, kazala je Marina Milinović koja poručuje da je celijakija danas jedna od najraširenijih gastroenteroloških bolesti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.