Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
19. siječnja 2020.
KTC GERVAIS

Bridž Opatiji donosi 2,8 milijuna eura

Foto: Marin Aničić
Foto: Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 25. travanj 2018. u 8:42 2018-04-25T08:42:00+02:00

Opatija i Gervais bit će u srpnju domaćini Europskog juniorskog prvenstva na kojem će nastupiti 400 igrača, a dogodine Otvorenog prvenstva Europe na kojem se očekuje oko 2.000 igrača bridža

OPATIJA U Kulturno-turističkom centru Gervais u Opatiji u prvih godinu dana postojanja održano je 266 događanja od čega 156 projekcija, 37 glazbenih događanja, 46 scenskih nastupa, 23 kongresa i radionica na kojima je prisustvovalo gotovo 42.400 posjetitelja, iznio je jučer na press konferenciji Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija, ustanove koja upravlja centrom Gervais koji će svoj rođendan proslaviti 6. svibnja koncertom domaćeg izvođača Maria Lipovšeka Battifiace.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić rekao je da su ovakvi podaci iznad svih očekivanja i da su ostvareni svi zacrtani ciljevi, a potom predstavio delegaciju Europske bridž federacije i predsjednika Hrvatskog bridž saveza Juricu Carića koji su najavili dva važna sportska događaja za Opatiju, a koja će se jednim dijelom održati i u centru Gervais. Tako će u srpnju ove godine u Gervaisu biti održano Europsko juniorsko prvenstvo u bridžu na kojem će nastupiti 400 igrača, a 2019. godine Opatija će biti domaćin najvećeg prvenstva u organizaciji Europske bridž federacije, Otvoreno prvenstva Europe na kojem se očekuje 2.000 igrača. Prvenstvo naredne godine održavat će se u sportskoj dvorani Marino Cvetković i KTC-u Gervias.

Carić je podsjetio da su EBF i Opatija u čvrstoj vezi i da je Opatija bila domaćin već brojnim velikim bridž prvenstvima što je utjecalo i na broj turističkih noćenja. Rekao je da su ovakve smotre dobre i za promociju jer se svi mečevi prenose internetom. Istaknuo je da je bridž populacija publika »dubljeg džepa«, a tajnik EBF-a Josef Harshany naveo je da Opatija može očekivati priliv 2,8 milijuna eura zahvaljući organizaciji Otvorenog prvenstva Europe 2019. godine. Čitav niz bridž manifestacija Opatiju je pretvorilo u glavni europski grad ovog kartaškog sporta, jedinog kod kojeg je sreća potpuno eliminirana, istakli su predstavnici EBF-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.