Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 6
Sutra: 8° 8° 6
22. veljače 2020.
»Božić u srcu«

Creski gimnazijalci dječjoj onkologiji na Kantridi darovali LED reflektor i televizor

Foto Walter Salković
Foto Walter Salković
Autor:
Objavljeno: 17. siječanj 2020. u 17:56 2020-01-17T17:56:22+01:00

CRES/RIJEKA – Tijekom već tradicionalne humanitarne akcije »Božić u srcu« creski gimnazijalci su pekli i prodavali kolačiće, a sav prihod od prodaje namijenili su Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju na Kantridi.

Prikupili su 8.800 kuna te su u dogovoru s predstojnicom Klinike prof. dr. sc. Jelenom Roganović odlučili kupiti LED reflektor za preglede i televizor koji će malim pacijentima razvedriti vrijeme koje moraju provesti u bolnici.

Profesorica Sonja Pokupec Salković, voditeljica sekcije »Volontiram, a ne moram« koja svakog Božića organizira humanitarnu akciju, zajedno s dvoje gimnazijalaca, Lanom Bakija i Paolom Kaštelanom, posjetila je Zavod za onkologiju te su predstojnici Roganović predali kupljene uređaje. Akciji se pridružio i Grad Cres tako što je podmirio troškove puta u Rijeku.

- Hvala svima koji su pekli keksiće, svima koji su ih kupili ili samo ostavili svoj novčani prilog. Sasvim sam sigurna da smo ovom donacijom svi mi koji smo sudjelovali u akciji stvarno pronašli Božić u srcu, rekla je profesorica Pokupec Salković nakon primopredaje, te izrazila nadu da će njihov primjer slijediti i mnogi drugi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.