Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 2
Sutra: 13° 13° 2
20. veljače 2020.
Izbjegli odgovor

ZAVJET ŠUTNJE Grabar-Kitarović i Bandić ne žele komentirati Kuščevića

Foto: Novi list
Foto: Novi list
Autor:
Objavljeno: 1. srpanj 2019. u 14:16 2019-07-01T14:16:00+02:00

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je poručila da su institucije države stabilne te da ona, kao predsjednica Republike, u ovom trenutku nema nikakve potrebe uključivati se u raspravu o ministru uprave Lovri Kuščeviću.

»Stvar je do predsjednika Vlade (Andreja Plenkovića) i do njegove koalicije. To ne mogu uopće komentirati. Moja je je glavna dužnost stabilnost državne vlasti, odnosno državnih institucija.

One su stabilne i u ovom trenutku nema nikakve potrebe da se uključujem u tu raspravu«, odgovorila je Grabar-Kitarović na marginama svečane akademije u povodu Dana Hrvatske obrtničke komora (HOK), upitana kako komentira ponašanje HNS-a odnosno ucjenjuje li ta stranka premijera Plenkovića.

HNS traži od premijera da smijeni ministra Kuščevića, jer smatra da je Kuščević »iz svega što se vidi u javnosti, najvjerojatnije koristio politički utjecaj radi osobne koristi«, a vezano uz preprodaju i prenamjenu zemljišta dok je bio načelnik na Braču.

Bandić bez komentara o zahtjevu HNS-a da se smijeni Kuščević

ZAGREB, 1. srpnja 2019. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Badić u ponedjeljak je odbio komentirati zahtjev HNS-a da premijer Andrej Plenković smijeni ministra uprave Lovre Kuščevića iz Vlade, navodeći kako »od njega nikada nećemo čuti da komentira druge«.

Badić je imao sličan odgovor i na pitanje smatra li, kao i neki drugi koalicijski partneri, da bi se trebala preispitati uloga HNS-a u Vladi, a sve nakon što su narodnjaci postavili zahtjev premijeru Andreju Plenkoviću o smjeni ministra uprave Lovre Kuščevića.

»Nemam komentara«, kratak je bio gradonačelnik.

Kao koalicijski partner vladajućeg HDZ-a, Bandić je naglasio kako je koalicija stabilna.

»Ja sam stabilno na nogama, na zagrebačkom asfaltu već 20. godinu, i dok mogu tako stabilno stajati, i dok strojevi rade, dotle je koalicija stabilna u gradu. Nadam se i u Hrvatskoj, jer idući tjedan, za desetak dana, imamo sastanak s premijerom oko projekata koji će donijeti bolji život Zagrepčanima i ljudima u Hrvatskoj«, poručio je Bandić nakon potpisivanja sporazuma o suradnji između Zagreba i Moskve.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.