Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4n
Sutra: 16° 16° 4n
14. listopada 2019.
Novo rješenje

Plenković na saborskom odboru na sva usta nahvalio Horvata

Plenković na saborskom odboru na sva usta nahvalio Horvata
Plenković na saborskom odboru na sva usta nahvalio Horvata
Autor:
Objavljeno: 23. svibanj 2018. u 16:33 2018-05-23T16:33:07+02:00

Naglasio je da je riječ o kandidatu koji ima veliko iskustvo u resoru gospodarstva, u vladi Tihomira Oreškovića obnašao je dužnost ministra poduzetništva i obrta, te se posebno bavio malim i srednjim poduzetništvom

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je na sjednici saborskih odbora predstavio kandidaturu Darka Horvata za ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, poručivši kako je siguran da će Horvat svojim angažmanom pridonijeti gospodarskoj politici Vlade, daljnjoj fiskalnoj konsolidaciji, provođenju strukturnih reformi i privlačenju investicija.

»Očekujem da Horvat dobije potporu i da nakon izglasavanja prione poslu zajedno s drugim članovima Vlade«, rekao je premijer predstavljajući ministarskog kandidata na zajedničkoj sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo i Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav.

Naglasio je da je riječ o kandidatu koji ima veliko iskustvo u resoru gospodarstva, u vladi Tihomira Oreškovića obnašao je dužnost ministra poduzetništva i obrta, te se posebno bavio malim i srednjim poduzetništvom, te stekao i političko iskustvo kao saborski zastupnik te kao čelnik HDZ-a u Međimurskoj županiji.

Od novog ministra premijer očekuje doprinos u poboljšanju poslovnog okruženja, potporu poduzetnicima te bolju apsorpciju sredstava u domeni ministarstva gospodarstva. Plenković očekuje i njegov velik doprinos u rješavanju poteškoća u gospodarskom sektoru, a koje su naslijeđe hrvatske gospodarske tranzicije.

Horvat ima potrebno iskustvo i u ovakvim okolnostima spreman je prihvatiti odgovornost ministra gospodarstva, rekao je Plenković, uvjeren da će Horvat svojim angažmanom nastojati pridonijeti gospodarskoj politici vlade i ostvarivanju njezina tri temeljna cilja – daljnjoj fiskalnoj konsolidaciji, provođenju strukturnih reformi i privlačenju investicija.

Prethodno danas, premijer je na sjednici dvaju odbora predstavio Tomislava Tolušića, kandidata za novog potpredsjednika Vlade, koji je dobio potporu većine članova saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav.

Prema saborskom poslovniku Plenković povjerenje za novog ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade prvo traži na sjednici saborskih Odbora za gospodarstvo i Odbora za Ustav, a o novom ministru i potpredsjedniku zastupnici bi trebali glasati u petak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.