Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 4
Sutra: 6° 6° 4
29. veljače 2020.
Grozota

Nevjerojatna priča iz Splita: Stanodavac izbacio studenticu na ulicu, jer boluje od - epilepsije

Nevjerojatna priča iz Splita: Stanodavac izbacio studenticu na ulicu, jer boluje od - epilepsije
Nevjerojatna priča iz Splita: Stanodavac izbacio studenticu na ulicu, jer boluje od - epilepsije
Autor:
Objavljeno: 3. srpanj 2019. u 8:42 2019-07-03T08:42:22+02:00

Studentica Pravnog fakulteta u Splitu, 23-godišnja Vrgorčanka Ela Milićević prije nekoliko dana morala je napustiti sobu u Studentskom domu u Kampusu i - opet poput većine splitskih studenata - našla se u situaciji da traži podstanarski stan.

No smještaj u stanu na Sućidru pretvorio se, piše Slobodna Dalmacija, u noćnu moru. Iz stana je s tri cimerice izbačena doslovno na ulicu. 

- Sve je u početku bilo divno i krasno. Lako smo se dogovorili oko najamnine od 700 eura mjesečno za nas četiri cimerice, najmodavci nam nisu tražili ni polog, pristali su da im plaćamo kad nam sjedne plaća, odmah smo dobili ugovore... A onda sam ja u nedjelju navečer u stanu dobila epileptički napad... Baš smo jeli pizzu, ja, moja cimerica i njezin prijatelj, koji živi u susjedstvu. Cimerica se preplašila i pozvala Hitnu, došli su, dali mi terapiju, a onda je u 11 sati navečer nazvao gazda i rekao mi da imam rok do sutra u podne iseliti se iz stana - prepričava Ela za Slobodnu Dalmaciju.

Epilepsiju ima već sedam godina, liječi se u Zagrebu kod prim. mr. sc.Vlatka Šulentića u Centru za epilepsiju KBC-a Zagreb. Kad se u ponedjeljak ujutro probudila, vjerovala je da je samo sanjala da joj je gazda rekao da se iseli, jer kaže da joj se često događa da joj napad izazove rupe u sjećanju...

- Otišla sam na posao, a kad sam se vratila u stan, saznala sam da gazda nije htio primiti u kuću ni cimericu koja je doputovala sa svojim stvarima iz Metkovića. Meni je počeo govoriti da sam muljatorica, da sam izmislila svoju bolest, da je provjerio u bolnici na Firulama, da nemamo valjane ugovore... Uglavnom, naveo je brojne nesuvisle razloge za raskid ugovora o najmu stana, iako je jasno da je bio samo jedan - moja bolest. A to mi je najgore. U srednjoj školi u Vrgorcu su mi se rugali zbog epilepsije, ali nikada ovakvu diskriminaciju nisam doživjela od odraslih ljudi. Najgore je što su, zbog moje bolesti, još tri djevojke ostale bez stana - još uzrujana i pod dojmom priča Ela za Slobodnu.

Budući da je nije htio pustiti u stan gdje su joj bile stvari, pozvala je odvjetnicu i policiju.

- Policija je imala previše posla i dok sam ispred kuće čekala da dođu, u ponedjeljak oko tri popodne, od stresa mi je opet pozlilo. Dobila sam dva napada zaredom, a moj gazda mi nije htio ni vode dati dok nije došla policija. Nakon toga sam opet završila u bolnici, po mene je došao tata iz Vrgorca i onda smo otišli po moje stvari. Gazdina supruga je tada rekla da ne želi da joj opet Hitna dolazi... Nisam mogla vjerovati da dobro čujem što ona govori - prepričava Ela, koja namjerava tužiti bivšeg stanodavca.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.