Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
23. siječnja 2020.
Dan pobjede

Habulin na akademiji u Lisinskom: 'Ne nasjedajmo na floskule o dva podjednaka totalitarizma'

Foto Boris Pavelić
Foto Boris Pavelić
Autor:
Objavljeno: 9. svibanj 2019. u 11:21 2019-05-09T11:21:10+02:00

Upozorivši na jačanje revizionizma u Hrvatskoj i Europi, Habulin je ustvrdio da će revizionizam i negacionizam, postanu li prevladavajuća politika, uništiti Europsku uniju koja je zamišljena kao brana ratovima

Nitko nema pravo pobjednike proglašavati zločincima, a pobjedu početkom okupacije - izjavio je predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin na svečajnoj akademiji u povodu današnje obljetnice Dana pobjede nad nacifašizmom i jučerašnjeg oslobođenja Zagreba.

Pred dvjestotinjak okupljenih u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, Habulin je kazao kako čeka dan kad će takvu akademiju organizirati vlast, a ne antifašisti.

Upozorivši na jačanje revizionizma u Hrvatskoj i Europi, Habulin je ustvrdio da će revizionizam i negacionizam, postanu li prevladavajuća politika, uništiti Europsku uniju koja je zamišljena kao brana ratovima.

- Ne smijemo nasjedati floskulama o dva podjednaka totalitarizma. Mora se znati što je uzrok a što posljedica. Jedno je zločinačka politika, a drugo zločin kao eksces uzrokovan tom politikom, ma kako masovan mogao biti, dodao je Habulin.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković predstavljao je na akademiji Sabor i Vladu, a predsjednicu Republike njezina savjetnica za strateška pitanja Mirjana Hrga.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.