Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
20. siječnja 2020.
HTV-ov ogranak osudio Obersnelovo ponašanje

HND: Gradonačelnik Rijeke treba se ispričati novinaru Ranku Stojancu zbog salve uvreda

Ilustracija / Foto S. JEŽINA
Ilustracija / Foto S. JEŽINA
Autor: ,
Objavljeno: 16. lipanj 2015. u 16:33 2015-06-16T16:33:00+02:00

Ako je gradonačelnik pokazao vidljivu nervozu zbog  pitanja o tome zašto nije probao pripremljene lignje, pitamo se što se može očekivati  kad na red dođu "ozbiljnije teme " koje bi mogao pratiti kolega Stojanac

ZAGREB - "Ogranak HND-a na HTV-u oštro osuđuje necivilizirani  postupak gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela koji je novinara HRT-a Ranka Stojanca, zbog pitanja na Dan zaštitnika grada svetog Vida 15. lipnja 2015., zasuo salvom uvreda.
Ako je gradonačelnik pokazao vidljivu nervozu zbog  pitanja o tome zašto nije probao pripremljene lignje, pitamo se što se može očekivati  kad na red dođu "ozbiljnije teme " koje bi mogao pratiti kolega Stojanac.
Također izražavamo nadu da će se gradonačelnik Obersnel, kao prvi čovjek grada Rijeke, koji bi svojim primjerom trebao njegovati i poticati tolerantnu i uljuđenu komunikaciju, ispričati  ne samo javnosti  nego i kolegi Ranku Stojancu", navodi se u priopćenju  predsjednice Ogranka HND-a na HTV-u  Sanje Mikleušević Pavić.

Tijek incidenta:

Gastrofeštu je »začinio« incident u kojem je gradonačelnik Vojko Obersnel novinaru HRT-a Ranku Stojancu poručio da si »stavi mikrofon u guzicu«. Obersnela je razljutilo Stojančevo inzistiranje zašto ne proba lignje.

– Danas nemam vremena, rekao je gradonačelnik.

– Priznajte da vam se lignje ne sviđaju inače, uzvratio je novinar HRT-a.

– Ne, baš volim lignje, nije se dao gradonačelnik.

– Stvarno nema smisla da ne probate lignje, bio je uporan Stojanac.

– Pa gledajte – sad je već Obersnel izgubio živce – ja iskreno mislim da danas uopće nije važno hoću li ja to probati ili ne, ali kad vi postavljate pitanja, ja uvijek mogu očekivati neko glupo pitanje, pa tako i ovaj puta, zaključio je gradonačelnik, okrenuo se i uz odmahivanje rukom rekao Stojancu da »stavi mikrofon u g....« .

– Ja vas nisam vrijeđao, rekao mu je Stojanac.

– Ja tebe vrijeđam, odgovorio je Obersnel.

– Nismo na ti, uzvratio je Stojanac.

– Dobro, ja vas vrijeđam. Ja vas vrijeđam, zato što ste Vi toliko puta uvrijedili sve ljude oko sebe, zaključio je Obersnel.

U izjavi za naš list nakon incidenta Ranko Stojanac rekao nam je da nema namjeru ulaziti ni u kakav rat s gradonačelnikom, »ali da je čovjek pretjerao – pretjerao je«.
– Nedopustivo je takvo ponašanje bilo koga prema bilo kome, a kamo li gradonačelnika prema novinaru i to kad mu je postavljeno jedno benigno pitanje, rekao je Stojanac koji za Obersnela misli da je jedan od prvih pet političara u državi i da je gradonačelnik jednog pristojnog grada.

Kaže da mu se gradonačelnik nakon incidenta nije ispričao.

Obersnelova isprika sugrađanima i gledateljima HTV-a

No, u izjavi za naš list Obersnel se ipak ispičao sugrađanima i gledateljima HTV-a.

– Dopustio sam si da me Ranko Stojanac isprovocira. Naime, mislim da na današnji dan nije najvažnije pitanje da li ću jesti lignje i da li ih volim. Reagirao sam neprimjereno i žao mi je zbog toga. Ispričavam se svojim sugrađanima i gledateljima HTV-a – rekao nam je Obersnel.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.