Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
23. siječnja 2020.
'Peru ruke'

HAK opozvao Škaru i Klemma: Jedan optužen za silovanje, drugi dobio godinu dana zatvora

Foto Facebook, NL
Foto Facebook, NL
Autor:
Objavljeno: 3. listopad 2019. u 14:00 2019-10-03T14:00:24+02:00

ZAGREB Hrvatski autoklub (HAK) opozvao je člana Skupštine i Upravnog odbora Damira Škaru koji je uhićen zbog sumnje na silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenika te je opozvan i Josip Klemm koji je pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora.

"Na izvanrednoj sjednici Skupštine HAK-a jednoglasno je donesena odluka o opozivu člana Upravnog odbora Hrvatskog autokluba i člana Skupštine Damira Škare", stoji u priopćenju HAK-a.

Nekadašnji saborski zastupnik HDZ-a, Damir Škaro osumnjičen je za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice HAK-a. Njemu je u četvrtak velikogorički Županijski sud produljio istražni zatvor za mjesec dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Na sjednici je opozvan i član Skupštine Josip Klemm, zbog potvrđene pravomoćne presude na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske koji je odluku donio u srpnju.

Klemm je 2017. godine proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora jer je svoju tvrtku fiktivnim ugovorima s drugim poduzećima oštetio za gotovo tri milijuna kuna. Klemmova pravomoćna presuda protivi se Statutu HAK-a te je stoga i opozvan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.