Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
9. prosinca 2019.
Upravni odbor

Irena Weber opozvana s mjesta izvršne direktorice u Fortenova grupi

Irena Weber  / Foto: D. KOVAČEVIĆ
Irena Weber / Foto: D. KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 14. listopad 2019. u 15:09 2019-10-14T15:09:48+02:00

Upravni odbor Fortenova grupe opozvao je Irenu Weber s mjesta izvršne direktorice u toj grupi te Weber prestaje obnašati dužnosti u Fortenova grupi, izvijestili su u ponedjeljak iz Fortenove u objavi o promjeni u izvršnoj upravi.

»Na sjednici Upravnog odbora Fortenova grupe održanoj danas donesena je odluka o opozivu Irene Weber s mjesta izvršne direktorice u Fortenova grupi te Weber prestaje obnašati dužnosti u Fortenova grupi«, navodi se u priopćenju, u kojem se ne iznose razlozi opoziva Irene Weber.

Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško u priopćenju je zahvalio Weber na iznimnom doprinosu koji je dala postizanju nagodbe vjerovnika Agrokora i formiranju Fortenova grupe, kao zamjenica izvanrednog povjerenika i kao izvršna direktorica u novoj kompaniji.

»Irena Weber je podnijela velik dio tereta izuzetno teškog procesa zaključenja postupka izvanredne uprave u Agrokoru te je znatno doprinijela njegovom uspjehu. Također, odigrala je važnu ulogu u ustroju i organizaciji Fortenova grupe. Na tome joj u svoje osobno ime, kao i u ime svih ključnih dionika iskreno zahvaljujem, a u ime Upravnog odbora želim joj puno uspjeha u daljnjem radu«, izjavio je Peruško.

Inače, Irena Weber je od početka travnja, od kada je počela i djelovati Fortneova grupa koja je preuzela poslovanje Agrokor grupe, bila izvršna direktorica u Fortneova grupi.
Weber, pak, i nadalje ostaje zamjenica izvanrednog povjerenika Agrokora, poziciji na koju ju je krajem veljače prošle godine imenovao Trgovački sud na prijedlog Vlade.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.