Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
20. siječnja 2020.
Akcija Kvarner

Velika akcija riječke policije: 'Zaposlenim i situiranim' dilerima oduzeli 9 kila droge

Foto MUP
Foto MUP
Autor:
Objavljeno: 29. studeni 2019. u 15:21 2019-11-29T15:21:09+01:00

Pronađeno je i oduzeto ukupno oko 4 kg amfetamina, više od 5 kg marihuane, te veća količina tvari za povećavanje mase droga radi daljnje preprodaje, zajedno s više digitalnih vagi 

Uspješnom realizacijom kriminalističkog istraživanja kodnog naziva „Kvarner“, Služba kriminaliteta droga obilježila je „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ u Republici Hrvatskoj.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU primorsko – goranske, u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom, Ravnateljstvom policije te Policijskom upravom zadarskom, jučer su proveli završnu akciju dugotrajnog i složenog kriminalističkog istraživanja kodnog naziva „Kvarner“, u svezi kaznenih djela iz domene zlouporabe droga počinjenih od strane više hrvatskih državljana sa šireg riječkog područja.

Na konferenciji za novinare govorio je voditelj Službe kriminaliteta droga PU primorsko – goranske Dalibor Jozinović te iznio detalje dovršenog kriminalističkog istraživanja sklopu čije realizacije su izvršene pretrage više stanova i prijevoznih sredstava, kojom prilikom je uz ostale predmete pronađeno i oduzeto ukupno oko 4 kg amfetamina, više od 5 kg marihuane, te veća količina tvari za povećavanje mase droga radi daljnje preprodaje, zajedno s više digitalnih vagi za precizno mjerenje.

Ukupno 8 osoba starosti od 31 – 43 godine kriminalistički je obrađeno i predano pritvorskom nadzorniku, a osnovano se sumnjiče za počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Među navedenima se posebno ističe 41 – godišnjak u ulozi distributera droge uličnim preprodavačima.

Za istaknuti je da se radi o zaposlenim i situiranim osobama od kojih je tek jedan otprije zabilježeni počinitelj kaznenih djela dok ostalih 7 hrvatskih državljana do sada nikada nije prijavljivano za kaznena djela.

Kvarner1-res

Kvarner3-res

Kvarner4-res

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.