Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
22. siječnja 2020.
Kapetan progovorio

ALEX GORGON: Novinski napisi koji su izvađeni iz konteksta naših izjava remetili su mir u svlačionici

Alexander Gorgon/Foto ARHIVA NL
Alexander Gorgon/Foto ARHIVA NL
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2019. u 19:45 2019-09-26T19:45:00+02:00

Zanimljivo je da godinama igrači Rijeke nisu imali pritužbe na rad novinara koji prate klub, još od vremena pokojnog predsjednika Roberta Komena nije stigla optužba prema novinarima da im je netko nešto prekrojio, krivo prenio, a kamoli nešto izvukao iz konteksta. Teško je stoga vjerovati da ti isti novinari odjednom imaju nešto protiv igrača osim što su možda prvotimci Rijeke predosjetili da su ovoga puta neka neugodna pitanja rezervirana za njih 

RIJEKA Nije trebalo proteći puno vode kroz korito Rječine da bi nogometaši Rijeke privremeno prekinuli svoj "silenzio stampa". Kapetan Alexander Gorgon iskoristio je društvrene mreže kako bi u javnost plasirao očito pedantno ispeglanu izjavu klupskog PR-a i objasnio zašto on i suigrače do daljnjega neće komunicirati sa svojim navijačima uobičajenim medijskim kanalima kao što su televizija, radio, razne tiskovine ili portali.

"Mi smo trenutno u situaciji u kojoj trebamo mir i koncentraciju za predstojeće susrete. U posljednje vrijeme određeni novinski napisi koji su izvađeni iz konteksta naših izjava remetili su mir u svlačionici. Zbog navedenog odlučili smo da će do repreznetativne pauze igrače izjave vezane uz utakmice na službenoj web stranici kluba. Zahvaljujemo na razumijevanju", ustvrdio je Austrijanac u riječkim redovima.

skica

Zanimljivo je da godinama igrači Rijeke nisu imali pritužbe na rad novinara koji prate klub, još od vremena pokojnog predsjednika Roberta Komena (igrači su tada sazvali presicu kako bi "napali" novinare...) nije stigla optužba prema novinarima da im je netko nešto prekrojio, krivo prenio, a kamoli nešto izvukao iz konteksta. Teško je stoga vjerovati da ti isti novinari odjednom imaju nešto protiv igrača osim što su možda prvotimci Rijeke predosjetili da su ovoga puta neka neugodna pitanja rezervirana za njih, a nakon što su dva trenera u razmaku od godinu dana morala napustiti Rujevicu nakon što je iz bijele svlačionice počelo dopirati nezadovoljstvo... Većina ovih igrača je bila u klubu i kada je Matjaž Kek napustio riječku klupu poslije poraza u Velikoj Gorici doživljenog u čudnim okolnostima.

Budući da su preseljenjem u trening kamp ionako uvedene značajne restrikcije u radu novinara kod praćenja treninga ili pokušaja dobivanja službenih informacija iz kluba možda bi nakon svega bilo najbolje da se na Rujevici ukinu i konferencije za novinare, zatvori miks zonu nakon utakmice, a mjesta za novinare pretvore u mjesta za gledatelje. Ionako će navijači, čitatelji ili gledatelji, sve saznati na klupskim stranicama!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.