Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
18. siječnja 2020.
Popularni novinar

RANKO STOJANAC NEOČEKIVANO ODLAZI S HRT-a 'Dugo se to u meni kuhalo'

RANKO STOJANAC NEOČEKIVANO ODLAZI S HRT-a 'Dugo se to u meni kuhalo'
RANKO STOJANAC NEOČEKIVANO ODLAZI S HRT-a 'Dugo se to u meni kuhalo'
Autor:
Objavljeno: 14. siječanj 2018. u 11:11 2018-01-14T11:11:00+01:00

Priča se da ga je otjeralo i to što mjesecima nije uspio zaslužiti da mu prilog uđe u Dnevnik. Ako je, pak, iole istine u šuškanju da čitav informativni program drhti i pazi samo na to kako će ga ocijeniti vladajući, onda ili Stojanac nije bio čovjek po nečijoj mjeri

Ranko Stojanac odlazi s HRT-a. Lucidan novinar i reporter čije su se prilozi prepričavali, čovjek koji se nije libio humorne crte bilo da radi prilog za regionalni program, ili škakljivim pitanjima rešeta predsjednicu i gradonačelnike, zaštitno lice riječkog studija, više neće svojim pričam veseliti gledatelje i kritiku, barem ne u programu HRT-a.

Odluka je neočekivana, Stojanac s HRT-a odlazi u naponu snage, a da ga, sve se čini, nitko nije ni pokušao zaustaviti, zadržati tamo gdje je po svemu trebao biti neki novi Mladen Stubljar. Na naš upit zbog čega odlazi, Stojanac kaže: »Pa recimo da se dugo to u meni kuhalo. Shvatio sam da me oni koji odlučuju nemaju više u svojim planovima i jednostavno sam prelomio. Nije bilo lako, 25 godina sam u ovoj kući, otac mi je poginuo u Domovinskom ratu na zadatku u Gospiću kao šef tehnike HRT Centra Rijeka. Bila mi je HRT više od firme, zvao sam je Televizija – priča nam Stojanac.

Veli, kako oni koji ga poznaju znaju da nije radio samo da mu prođe vrijeme i dok plaća ide. On od takve vrste nije.

– Moram naglasiti da su šefovi bili više nego korektni, nikakvih problema kod odlaska nisam imao. Ali eto, pravci su nam se sjekli tek u beskonačnosti, i ode tako svatko svojim putem – kazao nam je Stojanac.

O planovima za budućnost, o eventualnoj mogućnosti da ga negdje drugdje gledamo, još je, kako kaže, prerano govoriti. Svejedno, ostaje i dalje do kraja neobjašnjeno ako ne i krajnje čudno to zbog čega Stojanac odlazi.

Priča se da ga je otjeralo i to što mjesecima nije uspio zaslužiti da mu prilog uđe u Dnevnik. Ako je, pak, iole istine u šuškanju da čitav informativni program drhti i pazi samo na to kako će ga ocijeniti vladajući, onda ili Stojanac nije bio čovjek po nečijoj mjeri, ili ga je neko maran na Prisavlju sklonio za svaki slučaj. Štogod bilo, šteta je. Jer, koji je majstor Stojanac je pokazao i sa dva svoja 'oproštajna' priloga.

U emisiji »More« prilog o jedriličaru Dadi Velikiću koji je sam preplovio Atlantik, napravio je u maniri redatelja špageti vesterna.

Pripustili su ga i da navečer izvijesti za HRT4 o dočeku Nove godine u podne u Fužinama. U jednom trenu iz ruke mu ispadne mikrofon slogom HRT-a. Stojanac ga diže s poda, pa veli: »Ovo je još jedan dokaz kako valja imati čvrstu ruku.« 

F32AM9

M. ANIČIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.