Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
HBO-ova serija

Game of Thrones dobio najviše nominacija, njih čak 137, za televizijsku nagradu Emmy

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 16. srpanj 2019. u 21:19 2019-07-16T21:19:57+02:00

LOS ANGELES HBO i njegova serija "Igra prijestolja" dobili su u utorak najviše nominacija, njih čak 137, za Emmy, najveću nagradu za televizijsku produkciju.

Od 137 nominacija HBO-u 32 su otišle za "Igru prijestolja", koja je triput nagrađena kao najbolja dramska serija, te za nagrade glavnim glumcima Kitu Haringtonu i Emiliji Clarke. Ukupno 32 nominacije za "Igru prijestolja", koja je u svibnju zaključila posljednju sezonu, predstavlja rekordan broj nominacija u jednoj godini u kategoriji drame.

Iza HBO-a nalazi se Netflix sa 117 nominacija, među kojima predvodi drama o rasnoj pravdi "When they see us" te nadrealistička komedija "Russian Doll".

"The Marvelous Mrs Maisel" Amazon Studija dobila je 20 nominacija, čime je postala izgledni kandidat za ponavljanje pobjede u kategoriji najbolje komedije. HBO-ova seija "Černobil", koja se bavi nuklearnom katastrofom iz 1986., osvojila je 19 nominacija.

"Veep", serija političke satire, natječe se za četvrtu nagradu Emmy, kao i njezina zvijezda Julia Louis Dreyfus.

Ostali nominirani u kategoriji komičnih serija su "Barry", britanski show "Fleabag", "The Good Place", "Russian Doll" i "Schitt's Creek".

Uz "Igru prijestolja" u kategoriji najbolje drame slijede "Better Call Saul", britanski triler "Bodyguard" i "Killing Eve", transrodna emisija "Pose", obiteljska drama "This is Us", te serija "Succession o dinastiji medijskih mogula.

Nagrade Emmy bit će dodijeljene na svečanosti u Los Angelesu 22. rujna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.