Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 2n
Sutra: 5° 5° 2n
20. siječnja 2020.
Za ljubitelje pica

Za vikend drugo izdanje Festivala craft piva i roštilja u Rijeci

Foto:PRESS
Foto:PRESS
Autor:
Objavljeno: 28. svibanj 2019. u 10:25 2019-05-28T10:25:00+02:00

Na Picnicu će se moći kušati jako velik izbor piva iz čitavog niza država, pa tako i Belgije ili Češke te svakako Njemačke koje su po toj proizvodnji i najpoznatije

RIJEKA - Drugo izdanje Festivala craft piva i roštilja Picnic2 započinje u petak 31. svibnja i traje sve do nedjelje 2. lipnja. Mjesto održavanja je jednako onom lanjskom, park Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka poznatijeg kao Guvernerova palača.
Na neobični spoj muzeja i pivskih užitaka, mada »Guvernerova« je nedavno bila i domaćin RiWine, festivala vina, osvrnula se ravnateljica Muzeja Nikolina Radić Štivić
– S obzirom da je naš perivoj jedan od najljepših u Rijeci, zadovoljstvo nam je podijeliti ga s građanima, pa tako i omogućiti organizatorima ovakvog jednog festivala da bude središte zabave za sve njegove posjetitelje, istaknula je Radić Štivić.

A jedna od najagilnijih promotorica riječke gatronmske scene Adriana Battistella, i sama ugostiteljica, osoba koja putem restorana Ćakula istražuje u domeni spajanja tradicionalnih i modernih jela, street foda ali i domaćih, primorskih marendi predstavila je sadržaj festivala.

– Značajno smo proširili ponudu, veliko je bogatstvo sadržaja u ponudi pića koja je značajno izašla iz dominatno pivske priče, od pojedinih koktela do specifičnih kava, a neće nedostajati ni glazbenih sadžaja. Ono što je najzanimljivije, u Rijeku dolazi 14 pivara iz čitave Hrvatske koji će ponuditi čak 70 vrsta piva. Svakako, pripremamo i velik broj zanimljivih jela koja se uklapaju u stil koji promovira naš picnic festival, istaknula je u ime Beercoina, tvrtke organizatora festivala Battistella, koja je i utemeljiteljica ovog zanimljivog gastronomskog događanja.

GLAZBA

Uz neizbježni Whitehead, na Picnic2 festivalu nastupit će i tribute band (Ne)normalni Balašević, jedini takav sastav koji je s Balaševićem odsvirao niz koncerata

Na kraju, uvod u najvažniji dio sadržaja, craft pivare i njihove proizvode imala je Ana Plenko iz tvrtke Mas Plenum, najvećeg hrvatskog uvoznika specijalnih vrsta piva, pa tako i onih koje dolaze s craft scene.

– Na Picnicu će se moći kušati jako velik izbor piva iz čitavog niza država, pa tako i Belgije ili Češke te svakako Njemačke koje su po toj proizvodnji i najpoznatije. Ono što je novost na craft sceni, bit će i velik izbor piva u limenkama, zaključila je Plenko.

Festival počinje u petak u 14 sati, a otvoren je do nedjelje 2. lipnja, u subotu ga se može posjetiti od 13 do 2 sata, a u nedjelju od 15 do 23 sata. Uz neizbježni Whitehead, na Picnic2 festivalu nastupit će i tribute band (Ne)normalni Balašević, jedini takav sastav koji je s Balaševićem odsvirao niz koncerata. I ne manje važno – vikend koji dolazi je prema najavama konačni ulazak u kasno proljeće, dolazi sunčano vrijeme i temperature do 25 stupnjeva tako da će i specifične dekice koje se mogu nabaviti na Picnicu itekako biti u – upotrebi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.