Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
24. siječnja 2020.
Problemi pjevačice

Taylor Swift ipak pobijedila u ratu s diskografskom kućom

Foto Instagram
Foto Instagram
Autor:
Objavljeno: 22. studeni 2019. u 7:30 2019-11-22T07:30:28+01:00

Big Machine Label Group i Dick Clark Production objavljuju kako su postigli sporazum o licenciranju kojim se odobravaju nastupi njihovih umjetnika za streaming emisije i emitiranje na obostrano odobrenim platformama - objavili su iz diskografske kuće. 

Taylor Swift ipak će smjeti izvoditi glazbu sa svojih starijih albuma na dodjeli American Music Awards, koja se održava ovoga vikenda, prenosi E!News

Naime, popularna pjevačica ušla je u veliku svađu sa šefovima diskografske kuće Big Machine Records, Scooterom Braunom i Scottom Borchettom, jer su joj oduzeli autorska prava na njezinu stariju glazbu, koju je snimila dok je bila pod njihovim ugovorom. Zbog toga je Taylor prijetila zabrana izvođenja vlastite glazbe, kao i zabrana korištenja iste te glazbe u dokumentarcu kojega je izdao Netflix. 

- Scott Borchetta je rekao mojem timu kako mi neće dopustiti korištenje vlastite glazbe ako napravim ove stvari: Ne prihvatim da se ne smiju ponovno snimiti nove verzije mojih starijih pjesama, i ako nastavim pričati u javnosti o Scottu i Scooteru. Osjećam kako dijeljenje ovoga što mi se događa može pomoći drugim umjetnicima da izbjegnu sličnu sudbinu. Poruka koju mi oni šalju je vrlo jasna - budi dobra djevojčica i umukni ili ćeš biti kažnjena - priznala je Swift svojim obožavateljima o cijelome slučaju. 

- Big Machine Label Group i Dick Clark Production objavljuju kako su postigli sporazum o licenciranju kojim se odobravaju nastupi njihovih umjetnika za streaming emisije i emitiranje na obostrano odobrenim platformama, a to uključuje i American Music Awards - objavili su iz diskografske kuće Big Machine. - Napominjemo kako umjetnici ne trebaju posebno dopuštenje za uživo izvedbe na televiziji ili drugim medijima. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.