Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
13. studenoga 2019.

Edukativne drvene igračke Ponge za učenje abecede: Smells like a forest

Edukativne drvene igračke Ponge za učenje abecede: Smells like a forest
Edukativne drvene igračke Ponge za učenje abecede: Smells like a forest
Autor:
Objavljeno: 7. rujan 2017. u 8:16 2017-09-07T08:16:00+02:00

U Pongeu smatraju da je socijalna osjetljivost vrlo bitna pa su sve kockice proizvedene u tvornici Suvenir Arbor čija je misija rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom

PACKAGING_English

Drvene kockice Ponge osmišljene su za učenje abecede kroz igru i zabavu. Kocke s jasnim i uočljivim slovima, bit će pravo veselje za četverogodišnjake koji igrajući se razvijaju kognitivne vještine kao i vještine rješavanja problema koje će koristiti tijekom života.

Prirodna tekstura drvenih igračaka razvija djetetova osjetila potičući ga da dodiruje, osjeti, istražuje. Moderne high tech igračke dizajnirane su da zabave i privuku pažnju, no često su bučne i pretjerano podražajne dok drvene igračke potiču na kreativnost i maštovitost, te su puno sigurnije. One su u potpunosti prirodna alternativa za plastične igračke jer ne sadrže visoke razine kemikalija i toksina. To je osobito važno kod male djece koja imaju sklonost sve staviti u usta.

Kockice od lipe

Zdravstvena ispravnost neškodljivih boja i postojanost ručno obrađene sirovine u skladu je s najstrožim europskim normama. Kocke Ponge nositelj su CE certifikata, izrađene od drveta lipe, usmjerene su na razvoj motoričkih, logičkih i didaktičkih sposobnosti. Hrvatska, engleska i njemačka slovarica omogućuju im da se uključe u smislene igre, učenje slova, prepoznavanje boja, slaganje riječi i jednostavnih rečenica.

Djetetovo okruženje s prirodnim igračkama je tiho, mirno i u konačnici ljepše nego atmosfera u sobi s plastičnim igračkama na baterije, a kako su napravljene od drveta i mirišu na šumu, roditelje bi mogle podsjetiti na razigrano djetinjstvo, pa ih tako potaknuti da se i sami zaigraju sa svojim djetetom, bilo da slažu i ruše tornjeve od Ponge kocaka, rade od njih garažu ili se igraju sa slovima i smišljaju priče.

Testirali najstroži

BLOCKS+PACKAGING_Deutsch

- Kocke su privlačne djeci od najranije dobi. U prvoj godini života dijete će gledati kocku, vrtjeti je po rukicama, stavljati je u usta, mirisati je. U drugoj godini života, kocke mogu poslužiti u procesu učenja kako se koriste različiti predmeti te pružaju mogućnost da dijete savlada različiti spektar boja, ističe Tatjana Gjurković, dipl.psiholog u Centru Proventus.

Ponge kockice zadovoljavaju najstrože europske standarde te  posjeduju certifikat izvrsnosti europske tvrtke za testiranje igračaka Eurofins Product Testing Services Limited iz Engleske. Kupac može biti siguran da proizvod koji kupuje nije proizveden na štetu šuma, te da ne doprinosi nemilosrdnoj eksploataciji šumskih resursa. Osim ekologije, didaktike i estetike, u Pongeu smatraju da je vrlo bitna i socijalna osjetljivost tako da su sve kockice proizvedene u tvornici Suvenir Arbor čija je misija rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

20993885_1516276048430024_2082855194285981261_n

19429802_1460650527325910_3738755028873302041_n

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.