Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4n
Sutra: 16° 16° 4n
14. listopada 2019.
Ispis članka: U 24 sata naručena dva milijuna iPhonea 5 - Novi List

NoviList.hr

U 24 sata naručena dva milijuna iPhonea 5

Potražnja nadmašila ponudu

17. rujan 2012 16:16

Napisao: HINA

iPhone 5 će se pojaviti u trgovinama u devet zemalja od 21. rujna, ali je putem interneta moguće rezervirati taj mobitel. Iako će većina rezerviranih mobitela kupcima biti isporučena 21. rujna, moguće je da mnogi neće dobiti svoj primjerak do listopada, rekao je šef marketinga Applea Philip Schiller

Foto Reuters

NEW YORK – Apple je u ponedjeljak objavio da su u prvih 24 sata rezervacija naručena dva milijuna primjeraka novog multimedijskog mobitela iPhonea 5, što je dvostruko više od prethodnog modela.

iPhone 5 će se pojaviti u trgovinama u devet zemalja od 21. rujna, ali je putem interneta moguće rezervirati taj mobitel. »Odaziv kupaca bio je fantastičan«, rekao je šef marketinga Applea Philip Schiller.

»Potražnja je nadmašila početnu ponudu ... premda će većina rezerviranih mobitela kupcima biti isporučena 21. rujna, moguće je da mnogi neće dobiti svoj primjerak do listopada«, rekao je Schiller.

Nakon početnih devet (Sjedinjene Države, Kanada, Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Australija, Japan, Hong Kong i Singapur), popis zemalja u kojima će se moći kupiti iPhone 5 proširit će se na još dvadeset zemalja, a do kraja godine prodaja bi trebala krenuti u stotinjak zemalja.