Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Ispis članka: Hajdukov fizioterapeut triput oživljavao supruga Doris Dragović: 'Sekunde su prolazile kao vječnost' - Novi List

NoviList.hr

Hajdukov fizioterapeut triput oživljavao supruga Doris Dragović: 'Sekunde su prolazile kao vječnost'

Drama legende vaterpola

28. prosinac 2018 09:40

Napisao: P. N.

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Mariju Budimiru, bivšem legendarnom vaterpolistu i suprugu pjevačice Doris Dragović, pozlilo je preksinoć po završetku malonogometnog turnira "Četiri kafića" u Splitu. 

Utvrđeno je, piše Slobodna Dalmacija, da je imao iznenadni zastoj srca zbog maligne srčane aritmije i infarkta miokarda. Odmah mu je učinjena koronarografija, te mu je ugradnjom stenta proširena koronarna arterija. Trenutno se nalazi na respiratoru jer su liječnici procijenili da mu se tako olakšava disanje, te će na aparatu za disanje ostati iduća 24 sata kroz koja se očekuje da će mu se stanje stabilizirati.

Junak spašavanja omiljenog splitskog sportaša bio je njegov prijatelj Domeniko Sisgoreo, inače Hajdukov fizioterapeut koji se zatekao na licu mjesta. 

- Mario se uhvatio za prsi i samo se srušio... Triput sam ga animirao, ja, ali i doktor, jedan liječnik kojemu ne znam ime, i on je priskočio u pomoć i uhvatili smo se zadatka. Vidjeli smo što se dešava, da je srce u pitanju, sekunde su prolazile kao vječnost. Vraćali smo ga i gubili, jednom, dvaput... Treći put smo uspjeli. Bilo je to gadno iskustvo. Uspjeli smo? E kad bismo... Treba čekati da se naš Mario oporavi nakon operacije... - priča Sisgoreo za Slobodnu.

- Znamo se “sto godina”, oboje su dolazili kod mene na tretmane, a Mario i nedavno, zbog problema s mišićem. Neću nikad zaboraviti kako smo ušli u restoran i onda je naprosto nestao, srušio se. Taj doktor, liječnik, na žalost nisam mu saznao ime, masirao mu je srce, a ja sam Budimiru davao umjetno disanje. Kasnije Hitna pomoć, njihov liječnik, dao mu je četiri injekcije adrenalina, bio je spreman i defibrilator, ali srećom nije bio potreban - prepričao je Sisgoreo.