Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
11. prosinca 2019.
Ispis članka: SPEKTAKULARNA UHIĆENJA U ISTRI I ZAGREBU Pali pljačkaši tri milijuna dolara vrijednog šeikovog blaga iz Duždeve palače - Novi List

NoviList.hr

SPEKTAKULARNA UHIĆENJA U ISTRI I ZAGREBU Pali pljačkaši tri milijuna dolara vrijednog šeikovog blaga iz Duždeve palače

Filmska pljačka

8. studeni 2018 17:44

Napisao: Vanja Vesić

Jedan od uhićenih hrvatskih državljana iz siječanjske pljačke u Veneciji pod višestrukim identitetima dovodi se u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u različitim državama Europe u sklopu kriminalne organizacije PINK PANTHER

Šeikovo blago bilo je izloženo u čuvenoj Duždevoj palači u Veneciji / Foto MUP

U spektakularnoj akciji policije u Istri i Zagrebu ove srijede uhićena su četvorica hrvatskih državljana osumnjičenih za filmsku pljačku tri milijuna dolara vrijednog blaga iz privatne kolekcije koje je u čuvenoj Duždevoj palači u Veneciji izložio katarski šeik Hamad bin Abdullah Al-Thani.

Jedan od uhićenih hrvatskih državljana iz siječanjske pljačke u Veneciji pod višestrukim identitetima dovodi se u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u različitim državama Europe u sklopu kriminalne organizacije PINK PANTHER.

Za njim je raspisana međunarodna potraga i od strane Švicarske zbog krađe nakita u vrijednosti od osam milijuna švicarskih franaka u ožujku 2011. godine u Baselu tijekom izložbe "Baselworld 2011", objavio je danas MUP. 

šeikovo blago, Pink Pather, pljačka, Duždeva palača, Venecija, foto MUP

Nakon višemjesečne intenzivne suradnje s talijanskom policijom (Polizia di Stato) hrvatska policija uhitila je četvoricu osumnjičenika 60-godišnjaka, 43-godišnjaka i dvojicu 48-godišnjaka koji se dovode u vezu s krađom nakita višemilijunske vrijednosti iz Duždeve palače.

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika koja je bila izložena u Palači pod nazivom "Blaga mogula i maharadža".

Čitava kolekcija neprocjenjive je vrijednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrijednosti od milijun dolara i broš od platine i rubina u vrijednosti od preko 2 milijuna dolara.

Protiv uhićenih hrvatskih državljana vodi se kazneni postupak pred sudom u Veneciji, a uhićeni su u koordiniranoj akciji na području Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave istarske temeljem europskih uhidbenih naloga.

U sklopu iste akcije danas je na graničnom prijelazu Tovarnik uhićen i peti član kriminalne organizacije, 54-godišnji državljanin Republike Srbije, također po europskom uhidbenom nalogu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja. 

šeikovo blago, Pink Pather, pljačka, Duždeva palača, Venecija, foto MUP