Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
18. siječnja 2020.
Ispis članka: 15 MILIJARDI KUNA U PLUSU: Od Europske unije smo više novca uzeli, nego što smo joj dali - Novi List

NoviList.hr

15 MILIJARDI KUNA U PLUSU: Od Europske unije smo više novca uzeli, nego što smo joj dali

Dani otvorenih vrata EU fondova

29. lipanj 2019 13:49

Napisao: Mirjana Grce

Pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU-a Kristina Bilić izdvojila je da su četiri županije uspješne u povlačenju EU sredstava, da se na tome području nada daljnjoj dobroj suradnji i s Gradom Rijeka i PGŽ-om te okolnim županijama.

snimio Vedran Karuza

RIJEKA – Rijeka je danas domaćin informativnog i zabavnog Dana otvorenih vrata EU fondova, skupa kakav je već održan u nekoliko hrvatskih gradova, i to u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Pod svojevrsnim geslom »EU fondovi mijenjaju Hrvatsku«, skup se u Rijeci održava na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske, a cilj mu je informiranje građana o načinima i mogućnostima financiranja projekata iz EU fondova.

Na riječkom Danu otvorenih vrata EU fondova predstavljeni su brojni uspješni lokalni EU projekti iz nekoliko županija – Istarske, PGŽ-a, Ličko-senjske te Karlovačke. Građani također imaju priliku doznati iskustva predstavnika uspješnih lokalnih EU projekata iz tih županija. Na svoj način skup je i turistička promidžba za mnoge realizirane projekte koji promiču naše kulturno i prirodno blago, jer Danom otvorenih vrata prošetali su i Riječani i brojni njihovi gosti.

Održavanje Dana otvorenih vrata EU fondova pozdravili su zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima PGŽ-a Ljudevit Krpan ističući kako su Grad Rijeka i PGŽ izuzetno uspješni, pa i najuspješniji u Hrvatskoj u povlačenju novaca iz EU fondova. Pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU-a Kristina Bilić izdvojila je da su četiri županije uspješne u povlačenju EU sredstava, da se na tome području nada daljnjoj dobroj suradnji i s Gradom Rijeka i PGŽ-om te okolnim županijama.

– Građane često zanima koliko je Republika Hrvatska uplatila u europski proračun, koliko je povukla, je li to isplativo. Ministarsvo financija nam je ovaj tjedan dostavilo izvještaj: trenutno smo 15 milijardi kuna u plusu, dakle 15 milijardi kuna smo više povukli nego što smo uplatili u europski proračun, rekla je Bilić.

G296VK01

G296VK02

G296VK03

G296VK05

G296VK06

G296VK07

G296VK08