Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
11. prosinca 2019.
Ispis članka: Selčani pohrlili po slastice i pića u znaku jagoda - Novi List

NoviList.hr

Selčani pohrlili po slastice i pića u znaku jagoda

9. festival jagoda

26. svibanj 2019 11:22

Napisao: Nataša Car

Štandovi su nudili tiramisu s jagodama, cheesecake s jagodama, princess krafne s jagodama, ledeni vjetar s jagodama, ali i alkoholne i bezalkoholne koktele s jagodama

Snimila Nataša CAR

SELCE Dvodnevni festival jagoda otvoren je jučer u Selcu, a u ponudi su se našle razne zanimljive delicije od jagoda. Mnogima omiljeno voće, bogat program i lijepo vrijeme privukli su Selčane i njihove goste u centar, a posebno atraktivna bila je degustacija posebne pića i koktela od jagoda.

Centar su već ujutro preplavili štandovi OPG-ova i lokalnih ugostiteljskih objekata s ponudom jagoda i slastica pripremljenih od njih. Na šandovima se tako mogao vidjeti tiramisu s jagodama, cheesecake s jagodama, princess krafne s jagodama, ledeni vjetar s jagodama i mnogi drugi ukusni zalogajčići.

Za degustaciju koktela ugostitelji su pripremili strawberry daiquiry, strawberry coladu i bezalkoholnu strawberry coladu virgin.Festival je bio popraćen i glazbenim sadržjem. Natupila su djeca iz Dječjeg vrtića »Radost«, područnog vrtića Selce, zatim dječji zbor OŠ Zvonka Cara, Područne škole Selce, dječja plesna skupina KUD-a »Vatroslav Lisinski« i KUD »Neven«.

Jagode /Snimila Nataša CAR

Nakon ovih nastupa, dobru glazbenu atmosferu nastavio je održavati sastav »Klamaruša«. Među delicijama od jagoda našao se i dječji kutak gdje su se zabavljali najmlađi.Svi oni koji su propustili jučerašnji program, imaju još jednu priliku uživati u ukusnim delicijama i dobroj glazbi.

Prodajna izložba jagoda, slastica, proizvoda od jagoda i suvenira i danas počinje u 10 sati, a zanimljiva degustacija pića i koktela od jagoda u 11,30 sati. Za vrijeme degustacije i uživanja u drugim proizvodima posjetitelje će zabavljati sastav »Nebuloza«. Festival je otvoren do 20 sati.

Organizator 9. festivala jagoda je Turistička zajednica Grada Crikvenice, suorganizator Udruga proizvođača jagoda Jagodni prsten, a pokrovitelji su Grad Crikevnica, Županijska lučka uprava Crikvenica i Eko Murvica d.o.o.